Hollanda Büyükelçiliğine "Madımak Davası" Tepkisi

Hollanda Büyükelçiliğine "Madımak Davası" Tepkisi

HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİNE "MADIMAK DAVASI" TEPKİSİSivas Davası'nın Perşembe Günü Ankara'da Görülmesi...

A+A-

Hollanda Büyükelçiliğine "Madımak Davası" TepkisiHOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİNE "MADIMAK DAVASI" TEPKİSİ

Sivas Davası'nın Perşembe Günü Ankara'da Görülmesi Öncesi Kurbanlardan Gülsüm Karababa'nın Ağabeyi Hüseyin Karababa, Katliamda Ölen 35 Kişi Arasında Hollanda Vatandaşı Caria Cuanna'nın Bulunmasına Karşın Hukuk Mücadelesini Vermediği Savıyla Hollanda'yı Sert Dille Eleştirdi. Karababa, "Bu Büyük Ayıp, Hollanda Adına Kara Bir Leke Olarak Yazıldı" Dedi.

Sivas Madımak otelinde katledilen Gülsüm Karababa'nın ağabeyi Hüseyin Karababa, otelde yakılarak ölen 35 insan arasında Hollanda vatandaşı Caria Cuanna'nın bulunmasına karşın hukuk mücadelesini vermediği savıyla Hollanda'yı sert dille eleştirdi. Karababa, "Bu büyük ayıp, Hollanda adına kara bir leke olarak yazıldı" dedi.

Hüseyin Karababa, Sivas davasının Perşembe günü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülmesinden önce Sivas katliamında yakınlarını kaybeden aileler komisyonu adına Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğine gönderdiği mektupta 1993 yılında meydana gelen olaydan sonra Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğinin Cuanna'nın cenazesini Hollanda'ya götürdüğünü belirterek şunları söyledi:
 
"Aradan geçen 16 yıla rağmen vatandaşınızın hukuksal durumunu araştırıp hukuk mücadelesine dahil olmadığınız bu büyük ayıp ve karanlık durumumuz insanlık tarihine ve Hollanda adına kara bir leke olarak yazılmıştır."

"Katliam organizatörü, firari sanıklar ve diğer canilerin" zaman aşımı ile serbest kalmaları sağlanmak istendiği"ni savunan Karababa, Yugoslavya eski Devlet Başkanı Miloşeviç'i örnek göstererek "Sizin bildiğiniz gibi toplu katliamlar sorumlularına zaman aşımı uygulanamaz" dedi.

KAYNAK : Haberler.com - ANKA - 24 Şubat 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.