Hollanda'dan Madımak Ailelerine Ret

Hollanda'dan Madımak Ailelerine Ret

Hollanda'dan Madımak Ailelerine Ret Hollanda, Alevilik Araştırmacısı Johanna Thuijs'in de Kurbanların Arasında Yer Aldığı, "Madımak...

A+A-

Hollanda'dan Madımak Ailelerine RetHollanda'dan Madımak Ailelerine Ret
 
Hollanda, Alevilik Araştırmacısı Johanna Thuijs'in de Kurbanların Arasında Yer Aldığı, "Madımak Katliamında Yaşamlarını Kaybeden Aileler Komisyonu", Ankara'daki Büyükelçilik Aracılığıyla İletilen Davalar İçin Hukuk Müşavirlerinin Sağlanması ve Madımak Otelinin Müzeye Dönüştürülmesine Destek Gibi Talepleri Geri Çevirdi.

Hollanda Büyükelçisi adına İkinci Sekreter ve Konsolos Jacob Koedood imzası ile komisyon sözcüsü Hüseyin Karababa'ya gönderilen 6 Şubat 2008 tarihli mektupta, Komisyon ile 13 Kasım 2007 tarihinde Hollanda Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen görüşme sırasında dile getirilen bazı taleplerin Hollanda Dışişleri Bakanlığı'na iletildiği belirtilerek Bakanlıktan gelen yanıt aktarıldı.

Mektupta Johanna Thuijs'in vefatının, Konsolosluk İşlerine ilişkin Viyana Sözleşmesi'nin ilgili maddeleri ve Hollanda'daki özel hayata ilişkin hüküm ve kurallara uygun bir biçimde ele alındığı belirtilerek "Büyükelçilik yada Hollanda Hükümetince yapılanlara ilişkin bilgi verilemeyeceği, Bakanlık ve Büyükelçilik açısından bu konuda önde tutulan Thuijs'in ailesinin arzuları veya görüşlerinin de tartışılmayacağı" belirtildi.

-HOLLANDA'NIN ÖZÜR DİLEMESİ İSTENMİŞTİ-

Geçen Kasım ayında Büyükelçilikte yapılan toplantı öncesi "Madımak Katliamında Yaşamlarını Kaybeden Aileler Komisyonu"nun adına bir açıklama yapan Hüseyin Karababa ise, Hollanda devletinin Thuijs'in cenazesini almak dışında hiçbir girişimde bulunmadığını savunmuştu.

Hollanda Devleti'nin, ulusal ve uluslararası mahkemelerde yürüyen "Madımak katliamı" davaları için hukuk müşavirlerini görevlendirmesi gerektiğini vurgulayan Karababa, Hollanda Devletinin "bu hukuksal ayıbından dolayı" başta Thuijs ailesi ile Madımak'ta yakınlarını yitiren annelerden olmak üzere, tüm Alevilerden basın yoluyla "özür dilemesi"ni istemişti.

-ANIT TALEBİ-

Hollanda Devleti'ni, Madımak Oteli'nin katliam müzesi olması için verdikleri mücadelede destek olmaya çağıran Karababa, Madımak'ta hayatını kaybeden 34 kişinin anısına Hollanda'da bir anıt yaptırılmasını da talep etmişti.

ANKA  - HABERX - 20 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.