Hopa Belediye Başkanı'na yapılan saldırı kınandı

Hopa Belediye Başkanı'na yapılan saldırı kınandı

Hopa Belediye Başkanı'na yapılan saldırı kınandı   29 Mayıs günü gece saat 2.00 sularında Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu’nun...

A+A-

Hopa Belediye Başkanı'na yapılan saldırı kınandıHopa Belediye Başkanı'na yapılan saldırı kınandı  

29 Mayıs günü gece saat 2.00 sularında Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu’nun aracına yapılan silahlı saldırıyı kınamak ve faillerin bulunması talebiyle bugün Hopa’da Halkevleri, ÖDP, ESP, Eğitim-Sen, Liseli Genç Umut ve Dersane Öğrencileri, SHP, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Henek Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Hopa Belediye Parkı’ndan yapılan yürüyüşle başlayan eylem Hopa Meydanı’nda sona erdi. Eyleme katılanlar adına Hopa Halkevi Temsilcisi Canan Topaloğlu tarafından bir basın açıklaması okunurken Hopa Belediye Başkanı Topaloğlu ve ÖDP Başkan Yardımcısı Yılmaz Eren de birer açıklama yaptı.

Hopa halkı yapılan saldırının takipçisi olacağını ve Hopa’yı karanlık güçlere teslim etmeyeceğini duyurdu.

Eylemde okunan basın açıklaması şöyle:

Değerli Hopalılar,

29 Mayıs’ı 30 Mayıs’a bağlayan Cuma gecesi saat 2:30 sularında Belediye Başkanımız Yılmaz Topaloğlu’nun özel otosu, evinin önünde park halindeyken bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, fail ya da failler bulunamamıştır.

Ülkede ve Hopa da yaygınlaşan kirli işleyişin bir parçasıdır yapılan saldırı. Çeteleşme ve mafyatik ilişkiler ülkenin her yanında boy gösteririken Hopa’da da fuhuş ve uyuşturucu sektörünün yaygınlaşmasıyla her geçen gün artmakta, Hopa sokakları çete çatışmalarına sahne olmaktadır.

Bir taraftan gençlik uyuşturucu-fuhuş-çete bataklığında mafyatik ilişkilere itilirken bir taraftan da Amerikan destekli gerici-şeriatçi örgütlerin kucağına itiliyor.

Bizler bu ülkenin, sokakların, Hopa’nın gerçek sahipleri olarak sosyal-hukuk devletinin var olduğunu iddia edenlere soruyoruz, bu yaşananlar hangi hukukun gereğidir?

Hopa üzerine öteden beri oynanmak istenen büyük oyunun bir bileşeni olarak algıladığımız bu olay, halkımızın örgütlü ve kararlı tutumu sonucu mutlaka aydınlatılacaktır.

Hopa halkının bu tip oyunlara gelmeyeceği ve bugüne kadar da gelmediği tarihsel deneyimlerle sabittir. Onların karanlığı, Hopa’nın aydınlık yüzünü asla karartamayacaktır.

Bu kurşunlar, Hopa’mızın yaratmış olduğu eşitlikçi, özgürlükçü ve dayanışmacı değerlere asla isabet edemez. Çünkü, Hopa halkı tarafından seçilen Belediye Başkanımıza sıkılmış kurşunlar tüm halkımıza sıkılmış demektir. Halka kalkan ellerin er geç kırılacağı bilinmelidir.

Bu saldırganları cesaretlendiren, aslında, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal kriz ortamıdır.. Durumdan vazife çıkarmaktadırlar.

Bizler, çok kimlikli, çok kültürlü birlikte yaşamı savunanlar olarak, Hopa halkına sıkılmış olan bu kurşunların adresi tespit edilene kadar yılmadan mücadelemize devam edececeğimizi buradan ilan ediyoruz.

Yaşasın eşitlikçi, özgürlükçü, dayanışmacı mücadelemiz!

Yaşasın halkın örgütlü mücadelesi!

Eğitim-Sen, Halkevleri, ESP, ÖDP, SHP, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Hendek Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Sendika.Org-Hopa - 05 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.