Hrant Dink Cinayetinde ikinci kişi

Hrant Dink Cinayetinde ikinci kişi

Hrant Dink Cinayetinde ikinci kişi Hrant Dink’in katil zanlısı O.S’ye gözcülük yaptığı öne sürülen kişi, güvenlik...

A+A-

Hrant Dink Cinayetinde ikinci kişi Hrant Dink Cinayetinde ikinci kişi

Hrant Dink’in katil zanlısı O.S’ye gözcülük yaptığı öne sürülen kişi, güvenlik kamerası kayıtlarında görülüyor

Şüphelinin kimliği hâlâ belirsiz

 Polis, cinayetin işlendiği dakikalarda olay yerinde uzun süre bekleyen, telefon görüşmeleri yapan, cinayetin ardından da izini kaybettiren kişinin kimliği belirlemeye çalışıyor.

İstanbul Haber Servisi - Hrant Dink cinayetiyle ilgili ortaya çıkan güvenlik kameralarının görüntülerinde, Dink’in katil zanlısı O.S.’nin yanında olduğu öne sürülen ikinci bir kişi görülüyor. Olayın gerçekleştiği dakikalarda, olay mahallinde uzun süre bekleyen, telefon görüşmesi yapan ve O.S.’nin kaçış güzergâhında güvenlik kameralarına takılan kişinin kimliği henüz tespit edilemedi. Görüntülerdeki kişi, önce Agos’un önünde uzun süre bekliyor ve cinayetin ardından ara sokaktaki inşaata girip kayboluyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink’in 19 Ocak 2007’de katledilmesinden birkaç dakika önceki görüntüleri Agos’un karşı köşesindeki bankanın güvenlik kayıtlarında yer alıyor. Kayıtlarda, O.S.’nin ve kimliği bir türlü tespit edilemeyen bir kişinin de görüntüleri bulunuyor. O.S, saat 12.53.04’te ATM kayıtlarına giriyor, saat 12.58.00’de de aynı güzergâhta dolaşmaya devam ettiği görülüyor.

Agos’un önünde dolaşıyor

Kayıtlar Dink’in 14.40.04’te bankaya girdiğini ve burada sıra numarası aldıktan sonra dışarıya çıktığını gösteriyor. Saat 14.53.12’de kaldırımın kenarında, sırtını Agos’a dönmüş ama zaman zaman arkasını kontrol eden bir kişi göze çarpıyor. Bu kişi bir ara görüntüden çıkıyor, sonra yüzünü Agos’a dönmeden geri geri yürüyerek bankanın önüne geliyor ve telefon görüşmesi yapıyor. Dink, 14.53.51’de ikinci kez bankaya geliyor. Dink bankaya girdikten sonra söz konusu kişi telefonu kapatıp görüntüden çıkıyor. Dink içeride 5 dakika kalıyor. Bankadan çıkışı 14.57.36’da ATM kamerasında görüntüleniyor ve saat 14.57.44’te gözler Agos’a çevriliyor.

İnşaata girip izlerini kaybettirdiler

O.S.’nin Şafak Sokak’tan kaçışı 14.59.14’te bir işyerinin kameralarına takılıyor. O.S.’nin kaçışın ardından aynı yöne iki kişi geliyor. Bu kişilerden birinin, gözcü olabileceği şüphesi bulunan kişi olduğu görülüyor. İki kişi, O.S.’nin gözden kaybolmasının ardından, sokak üzerindeki inşaata giriyor. Polis, olay yerinde bulunan herkesin ifadesine başvurdu. Şafak Sokak’taki inşaatın kalfası, bu iki kişinin inşaatta çalışmadığını söyledi. Aradan yaklaşık 1.5 yıl geçti ancak gözcülük yapmış olabileceği şüphesi uyandıran bu iki kişinin kimliği tespit edilemedi.

CUMHURİYET - 5 Haziran 2008

Kamerada var ama konuşan kişi hala sır

Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde tüm Türkiye’de telefonların izlenmesi için karar alınmıştı. Kameralarda konuşma saati saniyesine kadar belli olan kişininin kimliğinin bir türlü belirlenememesi dikkat çekiyor.

İSTANBUL - Hrant Dink cinayeti ilgili soru işaretleri giderek artıyor. İlk kez İstanbul’a gelen O.S.’nin Agos Gazetesi çevresini çok iyi bilmesi, yanında bir kişinin bulunduğu ya da daha önce keşif yapıldığı iddialarını güçlendiriyor. Olay günü ATM kameralarına saat 14.53.12’de kaldırımın kenarında, sırtını Agos’a dönmüş ama zaman zaman arkasını kontrol eden bir kişi yansıyor. Kayıtlara göre bu kişi saat 14.53.26’da cep telefonu ile görüşmeye başlıyor. 

Hrant Dink, 14:53:51’de ikinci kez bankaya gitmek için ATM kamerası önünden geçtiği sırada bu kişi ters tarafa doğru ilerliyor ve telefonunu saat 14.53.55’te kapatarak görüntüden çıkıyor. O.S.’nin cinayetin ardından koşarak uzaklaşmasından sonra Şafak Sokak’taki inşaata girip kaybolan bu kişinin kimliği hala belirlenemedi.

Ancak tüm Türkiye’deki telefonları izlemek için alınan karar düşünüldüğünde, Telekominikasyon Kurumu Başkanlığı’na yapılacak başvuru ile görüşmeyi yapan bu kişinin sinyal bilgilerinin istenebileceği ve bu kişiye ulaşılabileceği iddia ediliyor.

Ayrıca İstanbul’a ilk kez geldiğini söyleyen O.S.’nin Agos Gazetesi çevresini bilmesi, Hrant Dink’i beklerken bir internet kafede Bursa’dan Muharrem Sait Kahveci ile yazışması, kaçacağı yolları hiç şaşırmaması, akla bazı soru işaretleri getiriyor.

Buna göre ya cinayet sanığı O.S.’nin yanında Şişli’yi iyi bilen bir kişi daha var ya da jandarma istihbarata bilgi veren Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci’nin iddia ettiği gibi olay yerinde önceden keşif yapıldı.

ERDOĞAN DURNA / NTV-MSNBC - 05 Haziran 2008 Perşembe

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.