Hrant Dink soruşturması tekrarlansın

Hrant Dink soruşturması tekrarlansın

Hrant Dink soruşturması tekrarlansınCinayet planını bildiği halde görevini yapmayan güvenlik görevlilerine ilişkin soruşturmanın tekrar yapılması,...

A+A-

Hrant Dink soruşturması tekrarlansınHrant Dink soruşturması tekrarlansın

Cinayet planını bildiği halde görevini yapmayan güvenlik görevlilerine ilişkin soruşturmanın tekrar yapılması, Trabzon ve İstanbul'daki davaların birleştirilmesi istendi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçıların oluşturduğu "Hrant Dink Duyarlılık Grubu" , gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın tekrarlanmasını ve Trabzon'da jandarma görevlilerinin yargılandığı dava ile İstanbul'da görülen ana davanın birleştirilmesini istedi.

Hrant Dink Duyarlılık Grubu TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ÖDP lideri Ufuk Uras , AKP milletvekilleri Ayşe Bahçekapılı , Zeynep Dağı , Azize Sibel Gönül , İbrahim Yiğit , DTP milletvekili Akın Birdal , Gazeteci Ali Bayramoğlu ve Yönetmen Sırrı Süreyya Önder katıldı.

Hazırlanan açıklamayı okuyan AKP'li Mehmet Domaç , Dink cinayeti sonrasında İstanbul ve Trabzon'da iki ayrı dava yürütüldüğünü belirtti. Soruşturmada bazı güvenlik görevlilerinin cinayet planını bilmelerine rağmen engel olmadıklarının ortaya çıktığını belirten Domaç, "İdari soruşturma talimatı veren yetkililere, soruşturmayı yürüten görevlilere ve yargılama izni vermeyen idareye sesleniyoruz: Emniyet kurumunda da baskı altında olan, konuşturulmayan, bilgi gizleyen başka kişilerin de olabileceği kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere, soruşturmanın tekrarlanmasını talep ediyoruz" dedi. Domaç, şöyle devam etti: "Trabzon'daki jandarma görevlilerinin yargılandığı davanın, İstanbul'daki ana dava ile birleştirilmesinin; mahkeme heyetinin hâkimiyetini güçlendireceğini düşünüyoruz. Yurtdışında katıldığı bir ödül töreninde 'Ödülü, ülkemin, Türkiye'nin aydınlık yüzü adına alıyorum' diyen Dink'in, bilirkişinin aksi yönde raporuna, Yargıtay Başsavcısı'nın 'suç unsuru yoktur' şeklindeki beyanına rağmen, bir yazısından dolayı 301. maddeden hüküm giyip nasıl 'Türk düşmanı' diye yaftalandığını merak ediyoruz."

Cumhuriyet - 17 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.