HSAKD : İftar Şovuna Katılmayacağız

HSAKD : İftar Şovuna Katılmayacağız

HSAKD : İftar Şovuna KatılmayacağızHubyar Sultan Alevi Kültür Derneği bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, "Siyasi...

A+A-

HSAKD : İftar Şovuna Katılmayacağız
HSAKD : İftar Şovuna Katılmayacağız

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, "Siyasi şov" olarak nitelendirdiği AKP iftarına katılamayacağını açıkladı. İşte o açıklama;

Basına ve Kamuoyuna

Beklenen buluşma gerçekleşmiştir

7 Ocak 2009 Tarihinde AKP tarafından organize edilen Alevi İftarı (!) na Cem Vakfı, Ehlibeyt vakfı ve benzeri birkaç kurum katılacaklarını beyan etmişlerdir. Bu bizler açısından yadırganmamış ve hatta geçen sene yapılan AKP nin Alevi İftarında (?) bu buluşmanın nasıl gerçekleşmediği üzerinde bizde şüpheler uyandırmıştı.

Geçen yılki Alevi İftarına Sayın İzzettin Doğan’ ın söylenenlerin aksine AKP nin Alevilikle ilgili adım atmaması değil, iftar yemeğinde İzzetin Doğan’ a söz hakkı verilip verilmemesi tartışmasından ve yemeği finanse eden Tükek ailesi ile İzzettin Doğan arasındaki husumetten kaynaklandığı da yemek sonrasında ortaya çıkmıştır.

Cem Vakfı ve onun başkanı olan İzzettin Doğan geçen yıl yapılan AKP nin iftar yemeğine kendilerine mikrofon verilmeyeceği için katılmamışlardır. Bu yıl AKP ve yöneticilerinin devreye girmesiyle sorun aşılmış ve beklenen buluşma gerçekleşmiştir.

Derdi hak almak değil para almak olan (Bostancı toplantısındaki ağırlıklı talepleri bu yöndedir.) Cem Vakfı ile Para ile oy avcılığı yapan (Kömür ve diğer yardımlarla ) AKP nin buluşması bizler tarafından beklenen bir durumdu.

Bu birliktelik Büyük Ortadoğu projesi kapsamındaki Ilımlı İslam projesinin bir ürünüdür. İzzettin Doğan Alevi İslam söylemiyle bu projenin bir ayağını oluşturmaktadır. Bu projenin önemli iki aktöründen birisi fetullah Gülen diğeri İzzettin Doğan’ dır. İzzettin Doğan’ ın Gülen’i övücü sözleri Alevi Kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir.

Cem Vakfının Bostancı toplantısındaki istemleri Devletin Aleviliğe el atması ve çeki düzen vermesine yönelik taleplerdir. Bu iftar bu talepler çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Biz Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği olarak bu iftarı Aleviliğinin asimilasyonun bir parçası , Alevilerin 9 Kasım’ da Ankara’ da haykırdığı talepler konusunda hiçbir adım atmayan AKP nin seçimler öncesindeki bir siyasi şovu olarak görüyor ve bu İftara (!) katılmayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Saygılarımızla

Ali KENANOĞLU
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı

Alevihaber.com  - 6 Ocak 2009, Salı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.