HSAKD: Onur Öymen'i kınıyoruz

HSAKD: Onur Öymen'i kınıyoruz

HSAKD: Onur Öymen'i kınıyoruzHubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, CHP Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen'in...

A+A-

HSAKD: Onur Öymen'i kınıyoruzHSAKD: Onur Öymen'i kınıyoruz

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, CHP Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen'in TBMM Genel Kurulunda "demokratik açılım" üzerine yaptığı konuşmada "Dersim Katliamını teröre karşı bir çözüm modeli olarak önerdiği" gerekçesiyle tepki gösterdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi : 

Hepimiz Dersimliyiz...

Onur Öymen’i kınıyoruz.

10 Kasım 2009 Tarihinde yapılan TBMM Genel Kurulunda ’demokratik açılım’a karşı görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Dersim katliamını örnek göstererek “O zaman kimse anaların gözyaşından bahsetmiyordu” , Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok.’’  Şeklinde bir konuşma yapmıştır.

1938’de Dersim’de Kızılbaş Alevi toplumuna karşı bir katliam gerçekleştirilmiştir. Dersim Katliamında Analar ağlayamamıştır. Çünkü orada anaların ağlamasına bile fırsat verilmemiştir. Katliamlar yapılmış ve arkasından Analar topraklarından sürülmüştür. Çocuklar Analarından koparılmış ve asimile edilmek üzere Türk-Sünni ailelere verilmiştir.

1938’de Dersim’de yaşanan vahşeti, katliamı teröre karşı bir çözüm modeli olarak önermek insanlık ayıbı ve suçudur. Onur Öymen, bir katliamı model olarak sunmaktadır. Biz öğretimiz gereği her türlü şiddetin karşısında yer aldık. Ama bize yönelik yapılan bu şiddetten ve katliamdan özür dilenmesi gerekirken Sosyal Demokrat bir partinin Genel Başkan Yardımcısı, çözüm modeli olarak sunmaktadır.

Bu insanlık ayıbını ve suçunu işleyen Onur Öymen’i kınıyoruz ve kendisini İnsani Değerleri öğrenmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla

Ali KENANOĞLU
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 11 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.