Hubyar Köyü Derneği’nden skandal ‘ticari marka’ savunması

Hubyar Köyü Derneği’nden skandal ‘ticari marka’ savunması

PİRHA - Hubyar isminin ticari marka olarak tescil edilmesi için girişimleri devam eden Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, savunma dilekçesinde bir skandala imza attı. Dilekçede, Hubyar

A+A-

Hubyar isminin Ticari marka olarak tescil edilmesi ilginç olaylara konu olmaya devam ediyor. İlk olarak 2007 yılında Hıdır Temel, Hubyar ismini ticari marka olarak tescil etmek istemiş ancak Hubyar kurumlarının itirazı nedeniyle bu başvuru reddedilmişti.

Bu girişimden 12 yıl sonra Hıdır Temel ile birlikte hareket eden Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bu defa Hubyar ismini ticari marka olarak tescil ettirdi. Bu işleme diğer Hubyar kurumları karşı çıkıp açıklamalar yaptı ve Hubyar Köyü muhtarlığı da bu tescil işleminin iptali için dava açtı.

Hubyar Köyü muhtarlığı dava dilekçesinde, Hubyar isminin kutsal bir şahsa ait olduğu ve Alevi Piri olan Hubyar isminin ticari marka olarak kullanılmayacağını belirtti.

Bu dava dilekçesine Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği cevap verdi. Dernek, Hubyar isminin ticari marka olarak tescil edilmesini savundu. Hubyar Köyü Derneği savunma dilekçesinde bir skandala da imza atmış oldu. Dernek dilekçesinde, Hubyar isminin kendileri tarafından ticari marka olarak tescil edilmesine itiraz edenlerin HDP’li olduğunu, kendilerinin ise “Türkiye Cumhuriyeti Devleti değerlerine uygun şekilde hareket eden dernek” olduklarını iddia etti.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Kurucu Başkanı ve HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin dilekçesindeki bu savunmasına sert tepki gösterdi.

“ÜLKENİN TÜM DEĞERLERİNİ MENFAATLERİ İÇİN PEŞKEŞ ÇEKENLERİ AKLA GETİRDİ”

PİRHA‘ya konuşan Kenanoğlu, “Bu savunma, her türlü yolsuzluğu, haksızlığı, hukuksuzluğu ve hırsızlığı “ben bayrağıma, vatanıma, milletime bağlıyım” diyerek suçunu ört bas etmek isteyen ve ülkemizin bütün değerlerini şahsi menfaatleri için peşkeş çekenleri akla getirdi” dedi.

Skandal savunma Hubyar Köyünün mahkemeye sunduğu dilekçeye şöyle yansıdı:

(HABER MERKEZİ)

Hubyar Köyü Derneği’nden skandal ‘ticari marka’ savunması

Hubyar Köyü Derneği’nden skandal ‘ticari marka’ savunması

Hubyar Köyü Derneği’nden skandal ‘ticari marka’ savunması

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.