Hubyar Sultan AKD, ırkçı doktor hakkında suç duyurusunda buluncak

Hubyar Sultan AKD, ırkçı doktor hakkında suç duyurusunda buluncak

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşıldığı görülen tweet’lerde Kürtlere ve Alevilere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanan doktor hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.  İstanbul İl Ambulans K

A+A-

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu‘na ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımları büyük tepkiye neden oldu.

Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşıldığı görülen tweet’lerde Kürtlere ve Alevilere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanılmış.

Skandal paylaşımlara ait görsellerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları ve Aleviler sözkonusu paylaşımların sahibi olduğu öne sürülen Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na büyük tepki gösterdi.

Bir tepki de Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu’ndan geldi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“2013-2014 yıllarında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerle ayrımcılık yapan İstanbul İl Ambulans Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na bugün ulaşma çabamız sonuçsuz kalmış ve konuyla ilgili geri dönüş yapmamıştır. Derneğimiz, işlemiş olduğu nefret suçundan dolayı kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Nefret suçu işlemiş ve ayrımcılık yapan birisinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde halen terfi edilerek kariyerine devam etmesi de ayrı bir sorundur. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı’ndan ivedi bir açıklama ve yargının da kamu personelinin bu kadar alenen işlediği nefret suçu için harekete geçmesini bekliyoruz.”

PİRHA/ İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.