Hubyar Sultan Alevi Derneği: Şaklaban Sözüne Tepki

Hubyar Sultan Alevi Derneği: Şaklaban Sözüne Tepki

Hubyar Sultan Alevi Derneği: Şaklaban Sözüne Tepki    Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, iftarı boykot eden Alevi kurum ve...

A+A-

Hubyar Sultan Alevi Derneği: Şaklaban Sözüne TepkiHubyar Sultan Alevi Derneği: Şaklaban Sözüne Tepki   

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, iftarı boykot eden Alevi kurum ve temsilcilerine “Şaklaban” diyen zihniyetin niyetinin de afişe olduğunu söyledi.
 
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Mehmet Sarıyar, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin “Cemevleri ibadethane olamaz” kararı için, iftarı boykot eden Alevi kurum ve temsilcilerine “şaklaban” diyen zihniyetin niyetinin de afişe olduğunu söyledi. Sarıyar, “Alevilerin temel taleplerinden biri olan cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik hiçbir somut adım atmayan hükümetin bundan sonra söyleyeceklerinin de hiçbir kıymeti harbiyesi kalmamıştır” dedi.

Mehmet Sarıyar yaptığı yazılı açıklamada, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin “Cemevleri ibadethane olamaz” kararını hatırlatarak, “Hükümetin, Muharrem ayını bahane ederek oluşturmaya çalıştığı suni 'Alevilik açılımı'nın bir kez daha şov amaçlı olduğu ispatlanmıştır” dedi. “İftar şovu”nun suni yaklaşımın somut göstergesi olduğunu savunan Sarıyar, iftarın, Alevilerce desteklenmediğini ve iftara gösterilen tepkilerin ne kadar haklı temellere dayandığının da kanıtlandığına dikkat çekti.

-“ALEVİLERİN TALEPLERİ KARŞILANMADIKÇA HÜKÜMETİN FAALİYETLERİNE KATILMAYACAĞIZ”-

İftarı boykot eden Alevi kurum ve temsilcilerine “Şaklaban” diyen zihniyetin niyetinin de afişe olduğunu vurgulayan Sarıyar, “Alevilerin temel taleplerinden biri olan cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik hiçbir somut adım atmayan hükümetin bundan sonra söyleyeceklerinin de hiçbir kıymeti harbiyesi kalmamıştır” diye konuştu.

Sarıyar, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nin, Alevilerin, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, diyanetin kapatılması, Alevi köylerine cami yaptırma ve imam atama seferberliğinin durdurulması konularını oluşturan temel talepleri için somut adımlar atılmadığı sürece, hükümetin yapacağı hiçbir faaliyete katılmayacağını ve destek vermeyeceğini kaydetti. Sarıyar, “Bunun adı 'şaklabanlık' ise, biz bu şaklabanlığı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Aktifhaber - 12 Ocak 2008

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ :

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı Siyasi Şovdur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.