HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ: ” PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR!”

HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ: ” PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR!”

Alevilere ve kürtlere yönelik son operasyonlara karşı tepki hergün biraz daha büyüyerek davam ediyor.Bu hukuksuz operasyonlara bir tepki de Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nden geldi.

A+A-

HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ: ” PSAKD YALNIZ DEĞİLDİR!”

Alevilere ve kürtlere yönelik son operasyonlara karşı tepki hergün biraz daha büyüyerek davam ediyor.
Bu hukuksuz operasyonlara bir tepki de Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nden geldi.
HSAKD, ”Basına ve Kamuoyuna” başlığıyla yaptığı açıklmada şunları söyledi:

”Son birkaç seçim öncesi sol,sosyalist ve Kürtlere yönelik yapılan operasyonları topluma alıştırmaya çalışanlar yeni stratejilerini de belirlemiş oldular.
Malatya ve Ankara’da Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik operasyonlarda sadece HDP’liler değil aynı zamanda yıllardır Alevi hak talep mücadelesi yürüten yönetici ve üyelerin bulunduğu birçok Pir Sultan yoldaşına da gözaltı yapılmıştır. Egemenler böylece Alevi yöneticileri ve üyelerini kriminalize etme çabalarını ispat etmiştir.
12 Şubat’ta sabah evinden alınan 3 dönem Malatya ve Kartal şube başkanlığı, PSAKD Genel Merkez GYK eski üyesi ayrıca 2 yıl önce KHK ile işinden edilen ve hak arama mücadelesini hiç bırakmayan Songül Tunçdemir, öğleden sonra ise Antalya Şube yöneticisi aynı zamanda Hubyar Sultan Ocağı talibimiz Gürbüz Deniz hastane çıkışı yoldan gözaltına alınmıştı. Aynı gün Malatya şubesi kurucu üyesi Tarık Kaya’da gözaltına alındı.
14 Şubat günü Malatya Arguvan şube başkanı Ümit Adıgüzel gözaltına alınmıştır. Bir gün sonra Ankara’da yapılan operasyonda bir önceki dönem PSA KD Genel Sekreteri Bülent Kaya ve Mamak şube üyesi Hüseyin Taka gözaltına alınmıştır.
Gürbüz Deniz ve Ümit Adıgüzel adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak yöneticilerimizi denetim altına alma amaçlarına ulaşmışlardır.
Songül Tunçdemir önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken bir süre sonra savcının itirazı nedeniyle Tarık Kaya Can’ımızla birlikte tutuklanmıştır.
Ankara’da gözaltına alınan Can’larımızın henüz mahkemesi olmamıştır.” denildi.

”Kerbela’dan günümüze kadar uygulanan baskılara katliamlara rağmen biz Aleviler bunlara ne boyun eğdik ne de biat ettik. Bugünden sonra etmeyeceğimize de şahit olacaklardır. Alevi kurumları ve demokrasiden yana olan tüm Can’ların bu saldırıları durdurma konusunda yeni yol ve yöntemleri hayata geçirmesinin elzem olduğu günümüzde ” ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene” diyerek aşkı niyazlarımızı sunuyoruz.
Tutuklanan ve gözaltına alınan Can’larımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Pir Sultan Abdal Derneği örgütlülüğü yalnız değildir kurumsal desteğimizi ve tepkimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.