Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı Siyasi Şovdur

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı Siyasi Şovdur

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı, Siyasi ŞovdurBASINA VE KAMUOYUNAHükümetin, Muharrem ayını bahane...

A+A-

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı Siyasi ŞovdurHubyar Sultan Alevi Kültür Derneği: Sözde Alevilik Açılımı, Siyasi Şovdur

BASINA VE KAMUOYUNA

Hükümetin, Muharrem ayını bahane ederek oluşturmaya çalıştığı suni “Alevilik açılımı”nın Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin “Cemevleri ibadethane olamaz” kararı ile bir kez daha şov amaçlı olduğu ispatlanmıştır.

Bu suni yaklaşımın somut göstergesi olan ve Alevilerce desteklenmeyen 'İftar şovu'na gösterilen tepkilerin ne kadar haklı temellere dayandığı da kanıtlanmıştır.

Öte yandan bu iftarı boykot eden alevi kurum ve temsilcilerine “Şaklaban” diyen zihniyetin niyeti de böylece afişe olmuştur.

Alevilerin temel taleplerinden biri olan cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik hiçbir somut adım atmayan (anayasa değişikliği, yasalarda düzenleme vs) hükümetin bundan sonra söyleyeceklerinin de hiçbir kıymeti harbiyesi kalmamıştır.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği olarak; Alevilerin temel talepleri olan cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, diyanetin kapatılması, Alevi köylerine cami yaptırma ve imam atama seferberliğinin durdurulması konularında somut adımlar atılmadıkça, hükümetin yapacağı hiçbir faaliyete katılmayacağımızı ve destek vermeyeceğimizi yineliyoruz.

Bunun adı “Şaklabanlık” ise, biz bu şaklabanlığı yapmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla, 12.01.2008

MEHMET SARIYAR
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Genel Sekreteri

www.hubyar.org

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy65741 = 'info' + '@';

addy65741 = addy65741 + 'hubyar' + '.' + 'org';

var addy_text65741 = 'info' + '@' + 'hubyar' + '.' + 'org';

( '' );

65741 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


0 (212) 320 18 18

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.