Hubyar Sultan Ocağı Uygulamaları İle Alevi Yolu Erkanı

Hubyar Sultan Ocağı Uygulamaları İle Alevi Yolu Erkanı

HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN YENİ BİR KİTAPHubyar Sultan Alevi Kültür Derneği; yazarlığını MEHMET SARIYAR'ın...

A+A-

Hubyar Sultan Ocağı Uygulamaları İle Alevi Yolu ErkanıHUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN YENİ BİR KİTAP

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği; yazarlığını MEHMET SARIYAR'ın yaptığı; HUBYAR SULTAN OCAĞI UYGULAMALARI İLE ALEVİ YOLU ERKANI adlı yeni bir kitap yayınladı.

Hubyar Sultan üzerine ilk bilimsel yayın olan ve yazarlığını ALİ KENANOĞLU - İSMAİL ONARLI'nın yaptığı HUBYAR SULTAN OCAĞI VE BEYDİLİ SIRAÇ TÜRKMENLERİ adlı kitabı da yayınlayan derneğin, bu ikinci yayını oluyor.

Kitabın içeriği konusunda bilgi veren MEHMET SARIYAR şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Alevilik ve Aleviliğin ibadet uygulamaları konusunda büyük bir kargaşa ve yozlaşma söz konusu. Herkes kendince bir Alevilik ve Alevi ibadet usulü geliştirmeye çalışıyor.

Oysa; hala orjinalliği bozulmamış ve el değmemiş bazı ocaklarda Alevilik inancı ve ibadetleri ilk günkü orjinalliği ile devam etmekte. Bu kitaptan amacımız bu ocaklardan biri olan HUBYAR SULTAN OCAĞI'nın uygulamalarının gerek diğer ocaklar ve gerekse Hubyar Ocağı mensuplarına bir kaynak teşkil etmesini sağlamak ve meydana gelebilecek asimilasyon çalışmalarının önünü kesmektir.

Kitap, bugün uygulanmakta olan Hubyar Ocağı inanç ibadet şekillerinin; onlarca Hubyar dedesi ile yapılan birebir görüşme, ibadetlerin içinde doğrudan gözlemleme ve genel kaynakların taranıp derlenmesi ve bir düzene konması yolu ile izlenerek hazırlanmıştır."

HUBYAR SULTAN OCAĞI UYGULAMALARI İLE ALEVİ YOLU ERKANI adlı kitap, Türkiye'deki tüm Alevi dergahları, vakıfları, dernekleri ve kitap evlerinden temin edilebilecektir.

Hubyar Sultan Ocağı Uygulamaları İle Alevi Yolu Erkanı

hubyar.org - 13 Ağustos 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.