‘Hubyar Sultan Tekkesi, Alevi toplumuna ve Hubyar Sultan evlatlarına bırakılmalı’

‘Hubyar Sultan Tekkesi, Alevi toplumuna ve Hubyar Sultan evlatlarına bırakılmalı’

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun da aralarında olduğu 8 Alevi örgütü, Tokat Almus Hubyar Köyü'nde bulunan Hubyar Sultan Tekkesi'nin bir ail

A+A-

Alevi örgütleri, Tokat Almus Hubyar Köyü’nde bulunan Hubyar Sultan Tekkesi’nin bir ailenin kontrolünden çıkarılıp köy halkının temsilciliğini yapan köy tüzel kişiliğine tapusunun verilmesini istedi.

Ortak yazılı bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal DernekleriAlevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri ve Kanada Alevi Kültür Merkezi, Tokat Almus Hubyar köyünde bulunan Hubyar Sultan Tekkesi ile ilgili olarak uzun süredir yaşanan sorunun mahkeme sonucunda neticeye kavuştuğunu bildiklerini ve süreci yakından takip ettiklerini kamuoyuna duyurdu.

“HUBYAR TEKKESİ’NDE İNANÇSAL HİZMETLERİN ALEVİCE YAPILMASI ELZEMDİR”

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Hubyar Sultan Tekkesi ve Ocak merkezi olan Hubyar Köyü Aleviler açısından son derece kıymetli ve geleneği sürdürerek Aleviliğe hizmet eden birçok Dede – Ana yetiştirmiş bir dergahımızdır. Halen dahi Hubyar Sultan Ocağı evlatları kurumlarımızda ve cemevlerimizde hizmetlerini yürütmektedirler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.