Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu Bugün Yapılıyor

Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu Bugün Yapılıyor

Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu Bugün Yapılıyor2006 yılında kurulan Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu'nu bugün gerçekleştiriyor....

A+A-

Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu Bugün YapılıyorHubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu Bugün Yapılıyor

2006 yılında kurulan Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu'nu bugün gerçekleştiriyor. Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Vakıf Başkanı Cemal COŞKUN tüm dost kurum ve kişileri Genel Kurula davet etti.

Hubyar Vakfı 1.Olağan Genel Kurulu

Tarih :  15 Mart 2008 Cumartesi
Saat : 15:00
Yer: Gürsel Mahallesi 28 Nisan Caddesi No:10 Kağıthane ( SSK Okmeydanı Hastanesi Karşısı )

İletişim İçin :
Tel : 0212 320 18 18
Fax : 0212 320 18 89  
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy8264 = 'hubyar' + '@';

addy8264 = addy8264 + 'hubyarvakfi' + '.' + 'org' + '.' + 'tr';

var addy_text8264 = 'hubyar' + '@' + 'hubyarvakfi' + '.' + 'org' + '.' + 'tr';

( '' );

8264 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

HUBYAR VAKFI'nın FAALİYETLERİ

HUBYAR SULTAN2 yıldır faaliyetlerini yürüten Hubyar Vakfı’nın bu iki yıllık süreçte yaptıkları temel faaliyetler ise şu şekilde:

- Nisan 2006- İstanbul’un merkezindeki Karacaahmet Dergahı’nda 4 bin Hubyarlıyı, Hubyar sevdalısını buluşturarak kuruluş cemini gerçekleştirdi. SU TV ve CEM TV’nin yayın akışında bulunduğu cem, ilk defa Hubyarlıları merkezi bir cemevinde kitlesel bir şekilde bir araya getiren önemli bir misyonun sahibi oldu.

- Temmuz 2006- Genel Merkezi köyde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek vakfı olan Hubyar Vakfı, Genel Merkez açılışını Hubyar Türbesi önünde coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi. SU TV’nin canlı yayınıyla ilk defa ulusal bir televizyonun Hubyar Köyü’nde canlı yayını gerçekleştirilmiş oldu. Hubyar Vakfı ilklerine her zamanki gibi devam etti.

- Haziran 2006- Kuruluş Ceminin ardından bir kuruluş yemeği düzenleyen Hubyar Vakfı, Boğaza nazır Çamlıca tepesinde bulunan Sefa Restaurant’ta sevenlerine doyumsuz bir gece yaşattı.

- Haziran 2006- Hubyar Vakfı, Radyo Barış’ın her sene geleneksel olarak düzenlediği Barışa Semah Dönenler etkinliğinin davetli kurumları arasında yer aldı ve semah ekibi binlerin önünde Hubyar Semahına durdu.

- Ağustos 2006- Hubyar Vakfı, Tokat ve Sivas yerellerinde gerçekleştirilen festival ve şenliklerin baş konukları arasında yer aldı ve yörelerimizin etkinliklerine maddi, manevi desteklerini sunarak dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledi.

- Eylül 2006- Hubyar Vakfı, Kadın Komisyonu öncülüğünde yöresel kıyafetlerle Hünkar Hace Bektaş Veli Dergahı’nı ziyaret ederek Dergahın Postnişini Veliyettin Ulusoy dede ile güzel bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Anıtkabir’i ziyaret eden Vakıf üyeleri Atatürk’ün huzuruna çıkarak Anıtkabir Özel Defterini imzaladılar.

- Ekim 2006- Hubyar Vakfı’nın başlatmış olduğu Hubyar-Doğanşar yolu yenileme ve asfaltlama çalışmasının hızlandırılması sağlandı.

- Ekim 2006- Hubyar Vakfı, Türk Telekom İç Ana Terminallerinden Hubyar Köyü santraline kadar Havai hattın Fiber-Optic kabloya dönüşmesini sağlayarak Hubyarlıların telefon görüşmelerini daha sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde yapmalarına vesile oldu. Bununla yetinmeyen Hubyar Vakfı, Hubyar Köyü Telekom Santralinin Digital olmasını sağlayacaklarını belirtti.

- Kasım 2006- Hubyar Vakfı Kadın Komisyonu, TBMM Yalova Termal Tesislerinde 3 günlük bir sempozyum düzenleyerek Hubyar kadınlarının ufkunun açılmasında ön ayak olmaya devam etti.

- Ocak 2007- Hubyar Vakfı bir ilke daha imza atarak İstanbul’da Hubyarlıları bir araya getirip büyük bir bayramlaşma töreni düzenledi.

- Mart 2007- İlklerine devam eden Hubyar Vakfı, 1. Hubyar Dedeleri Toplantısını organize etti ve 60’a yakın Hubyar dedesi bir araya gelerek Karacaahmet Dergahı’nda yolumuzla, edep-erkanımızla ilgili önemli konuları görüşüp bazı kararlar aldı.

- Şubat 2007- Hubyar Vakfı Başkanı Cemal Coşkun, Hubyar isminin marka olarak bir şahıs üzerine tescil edilmesi girişiminin açığa çıkarılması üzerine ortaya çıkan büyük tepki sonucunda Düzgün Tv’de Ana Haber Bülteni’ne konuk olarak konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

- Şubat 2007- Hubyar Vakfı, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hace Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin 20. yıl etkinlikleri nedeniyle düzenlenen semah gecesine, semah ekibiyle birlikte teşrif etti. Vakfın, Hubyarı her platformda tanıtma çalışmaları artanca hızıyla devam etti.

- Ocak 2007- Hubyar Vakfı, siyasi parti liderlerini ziyaret etmeye başlayarak bu kapsamda DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’le makamında bir araya geldi. Sayın Sezer’e Hubyarı, Hubyar Kültürünü tanıtan Vakıf Heyeti, karşılıklı dostane temenniler içerisinde görüşmelerine son verdi.

- Mart 2007- Hubyar Vakfı, Hubyar tarihi ile ilgili orijinal belgelere ve Hubyar dönemindeki kutsal emanetlere ulaştı.Ve tarihte saklı kalan birçok belgeyi gün yüzüne çıkartacaklarını belirtti.

- Şubat 2007- Hubyar Vakfı Kadın Komisyonu, Ortaköy Evim Restaurant’ta bir kahvaltı yemeği organize ederek 70 kadar Hubyarlı kadını bir araya getirdi.

- Şubat 2007- Hubyar Vakfı, Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan’ı makamında ziyaret etti.

- Mart 2007- Hubyar Vakfı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir gece düzenleyerek kadınlarımızı ve eşlerini bir araya getirdi. CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı, sendikacı ve Kadın Hakları savunucusu Yaşar Seyman, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara ve Sanatçı Özlem Özdil geceye renk katan kadınlarımız oldu.

- Mart 2007- Hubyar Vakfı, Güney Ege Alevi Bileşenlerinin Marmaris’teki yemeğine kalabalık bir katılım göstererek Alevi kurumu olma misyonunun gereklerini yerine getirdi.

- Nisan 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu 100’e yakın gencimizin bir araya geldiği bir toplantı sonucu kuruluşunu ilan etti.

- Nisan 2007- Hubyar Vakfı, kardeş derneği Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nin gecesine tam kadro katılım gösterdi.

- Şubat 2007- Hubyar Vakfı, Sivas Ulaş Sivil Toplum Derneği’nin açılışına katıldı ve Başkanımız Cemal Coşkun açılış kurdelasını kesti.

- Nisan 2007- Hubyar Vakfı Başkanı Cemal Coşkun, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin gündemdeki konular hakkında fikirlerini beyan etmek için SU TV’de, Suyun Gündemi programının konuğu oldu.

- Nisan 2007- Hubyar Vakfı, Çağlayan’da yüz binlerin katılım gösterdiği Cumhuriyet Mitingi’nde pankartları ile kalabalık bir kitle halinde yerini aldı.

- Nisan 2007- Hubyar Vakfı, Karacaahmet Sultan Dergahı’nın gecesine 300 kişilik bir katılım gerçekleştirdi.

- Mart 2007- Hubyar Vakfı Başkanı Cemal Coşkun, DEM TV’de DEM Meydanı isimli programa konuşmacı olarak katıldı.

- Mayıs 2007- Hubyar Vakfı, Arısı Köyü’nde yapılacak olan çok amaçlı hizmet binasına destek olmak için gerçekleştirilen yardım gecesine katılım gösterdi.

- Mayıs 2007- Hubyar Vakfı ile TÜM-TOK-DER’in düzenlediği Hıdırellez Şenliği 20 bin kişilik bir katılımla gerçekleştirildi.

- Mayıs 2007- Hubyar Vakfı, Sivas’ta yaşamını yitiren canlarımız için Hacıbektaş’ta açılması planlanan müze vesilesiyle yapılan geceye katılım gösterdi.

- Mayıs 2007- Hubyar Vakfı, Adamlı Köyü’nün gecesine büyük bir katılımla iştirak etti.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı, Tokat’ın Turhal İlçesi Çaylı Beldesi’nde bulunan Hubyar Kuyusunun eksiklerinin giderilmesi ve yeni binaların yapılması için planlanan projenin finansman destekçisi oldu.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı, Radyo Barış’ın düzenlediği Barışa Semah Dönenler etkinliğinin yine baş konukları arasındaydı ve semah ekibi on binler önünde semaha durdu.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı, Tokat Vakfı İstanbul Şubesi’nin yeni binasının açılışına katıldı ve Vakıf Başkanı Cemal Coşkun açılış kurdelasını kesen isimlerden birisi oldu.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu, Bir Umut Derneği’nin düzenlediği pikniğe 80 kişilik bir katılım gösterdi.

- Aralık 2007- Hubyar Vakfı, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı makamında ziyaret etti.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu düzenlediği kültürel etkinlikler çerçevesinde bir hafta boyunca kalabalık kitleler halinde sinema, tiyatro, konser ve gecelere katılım gösterdi.

- Temmuz 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu ile İstanbul’da bulunan Alevi kurumlarının tamamına yakınını ziyaret etti ve Gençlik Komisyonları ile birlikte ortak işler yapma noktasında karara varıldı.

- Haziran 2007- Hubyar Vakfı Kadın Komisyonu, 9 türbeyi kapsayan 4 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

- Temmuz 2007- Hubyar Vakfı Başkanı Cemal Coşkun, Genel Sayman Kazım Çelik ve Hubyar Köyü Muhtarı Ahmet Coşkun, Tokat bölgesinde görev yapan Alevi Belediye Başkanları ile Tokat Ballıca Otel’de bir araya geldiler.

- Temmuz 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu, 100’ün üzerinde bir kitle ile Beşiktaş’ta büyük çaplı bir kahvaltı gerçekleştirdi.

- Temmuz 2007- Hubyar Vakfı, Taşdelen Cemevi’nin açılışına katıldı ve Vakıf Başkanı Cemal Coşkun açılış kurdelasını kesen isimlerden biri oldu.

- Temmuz 2007- Hubyar Vakfı, Hubyar Köyü’nün girişine bir kemer tabela astırdı.

- Ağustos 2007- Hubyar Vakfı, Çaylı Beldesinde düzenlenen Hubyar Kuyusu Dostluk ve Kardeşlik Şöleni’ne katılım gösterdi ve Vakıf Başkanı Cemal Coşkun uzun bir konuşma gerçekleştirdi.

- Ağustos 2007- Hubyar Vakfı, Hace Bektaş Veli Anma Törenleri’nin Düzgün TV Canlı Yayınlarının ana sponsoru oldu.

- Ekim 2007- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu ile Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu, ‘Amaç özümüzü öğrenmek’ başlıklı bağlama kursu kayıtlarının startını verdi.

- Ekim 2007- Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen ve düzenleyicileri arasında Hubyar Vakfı’nın da yer aldığı ‘Türk Kültür Evreninde Alevilik ve Bektaşilik Bilgi Şöleni’ isimli organizasyona Gençlik ve Kadın Komisyonu ile birlikte katılım gösteren Hubyar Vakfı, iki gün Ankara’da kaldı ve semah ekibi de programın sonunda Hubyar Semahına durdu.

- Ekim 2007- Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Hubyar Vakfı heyeti eşliğinde Hubyar Türbesini ziyaret etti.

- Ekim 2007- Hubyar Vakfı, Tokat-Turhal Çaylı Kasabası Dayanışma Derneği’nin yeni yönetiminin Yörük çadırında düzenlediği kahvaltıya iştirak etti.

- Ekim 2007- Hubyar Vakfı, Ankara’da düzenlenen ‘Türk Kültür Evreninde Alevilik ve Bektaşilik Bilgi Şöleni’ organizasyonundaki önemli rolü sebebiyle Gazi Üniversitesi tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Kasım 2007- Hubyar Vakfı Genlik Komisyonu ile Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu 25 kişilik bir katılım ile Ata’nın ölüm yıldönümü sebebiyle Dolmabahçe’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

- Kasım 2007- Hubyar Vakfı’nın desteğiyle Bekdede Cemevi hizmete her yönüyle daha güçlü bir şekilde hazır hale getirildi.

- Aralık 2007- Hubyar Vakfı’nın maddi destekleriyle Almus Atatürk İlköğretim Okulu’nun tamamının ses yayın sistemi kuruldu.

- Aralık 2007- Hubyar Vakfı, Zile-Der’in düzenlediği dayanışma gecesine güçlü bir katılım gösterdi.

- Ocak 2008- Hubyar Vakfı, Dostlar Tiyatrosu’nun ‘Sivas’ isimli oyununa sponsor oldu.

- Ocak 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleriyle Sultanbeyli’de Hubyar Sultan Cemevi’nin temel atma töreninde yer aldı.

- Ocak 2008- Hubyar Vakfı, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun Bilkent Otel’de düzenlenen Alefi İftarı(!) davetini reddetti.

- Ocak 2008- Hubyar Vakfı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Parti Genel Merkezi’nde düzelenen aşure gününe katılım gösterdi.

- Ocak 2008- Hubyar Vakfı, YÖN FM’in düzenlediği geceye katıldı ve Vakıf Başkanı Cemal Coşkun’a plaket verildi.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı’nın maddi destekleriyle Çaylı Belediyesi’ndeki Hubyar Kuyusuna yapılan yeni binanın yapımı bitirildi.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı, Aşık Veysel’in diyarından bir plaketle onurlandırıldı.

- Şubat 2008- Deydiyar Sultan Türbesi’nin Kültür Varlığı olarak tescil ettirilmesi sağlandı.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleri sebebiyle Yıldız Dağı’nın eteklerindeki Arslandoğmuş Köy Derneği tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı Kadın Komisyonu, Kaz Dağları eteğindeki kutsal yerlere, Türkmen Tahtacı yurduna 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleri sebebiyle Çaylı Belediyesi tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleri sebebiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pendik Şubesi tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu ile Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu, 500 kişinin katılım gösterdiği ve metropolde ilk kez gerçekleştirilen Saya Cemi’ni organize etti.

- Şubat 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleri sebebiyle Adamlı Köyü Derneği tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı, Radyo Barış’ın 15. yıl kutlamalarının baş konuklarından biri olarak geceye kalabalık bir katılım gösterdi.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı, Ataköy Marina’da düzenlenen özel yemeğe katılım gösterdi.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı, maddi-manevi destekleri sebebiyle Sivas Dayanışma Derneği tarafından plaketle onurlandırıldı.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı Gençlik Komisyonu ile Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu, her sene geleneksel hale getirdikleri Çanakkale Şehitlerini Anma gezilerinin 2008 ayağının startını verdi.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Kadın Komisyonu öncülüğünde Esinti Kır Evi’nde muazzam bir gece gerçekleştirdi.

- Mart 2008- Hubyar Vakfı, Yönetim Kurulu olarak Sabahat Akkiraz’ın da katılımıyla son toplantısını gerçekleştirdi.

Alevi Haber - 15 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.