Hukuk devleti gitti, polis devleti geldi

Hukuk devleti gitti, polis devleti geldi

Hukuk devleti gitti, polis devleti geldi TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, 1 Mayıs’ta Taksim’de yaşanan olaylara ve...

A+A-

Hukuk devleti gitti, polis devleti geldi Hukuk devleti gitti, polis devleti geldi

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, 1 Mayıs’ta Taksim’de yaşanan olaylara ve Türk Tabipler Birliği Başkanı’nın, sabaha karşı gözaltına alınmasına dikkat çekerek, “Hukuk devleti anlayışının yerini polis devleti almıştır” dedi. İktidar karşıtlarının kapatma davasının, yandaşlarının ise Ergenekon davasının haklılığı yönünde kampanya başlattıklarını söyleyen Özok, şöyle konuştu:

ZORBALAR DEMOKRASİDE DE OLUR: Mahkeme kararlarını ‘yargıçlar devleti’, ‘yargıçlar darbesi’ diye nitelemeler karşısında, hukukun üstünlüğü üzerinde düşünmek gerektiğine inanıyorum. Zorbalık uygulamaları sadece kral ve diktatörlere özgü değildir. Aynı anlayış demokrasi diye nitelenen rejimlerde de ortaya çıkabilmektedir.

BEN MERKEZLİ, ÖNGÖRÜSÜZ LİDER: Demokrasiyi oy ve sandık olarak algılayan; hoşgörü ve uzlaşmayı özümsemeyen, laik hukuk devleti gerçeğini anlayamayan, ben merkezli, öngörüsüz liderler yönetiminde ülke kaoslara sürüklenmektedir.

LOBİCİLİK YAPIYORLAR: AKP’nin kapatılması istemiyle açılan dava, erkler ayrılığı ve hukuk devleti ilkelerinin gereğidir. Hukuku bir yana bırakarak yandaş anlayışı ile uluslararası kuruluşlardan yardım istenmesi ve lobicilik yapılması yargı adına son derece hüzün veren bir yaklaşımdır.

AKŞAM - 11 Mayıs 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.