Hükümet açılım için çalışmaları hızlandırdı

Hükümet açılım için çalışmaları hızlandırdı

Hükümet açılım için çalışmaları hızlandırdıANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen hafta ilk kez hükümet...

A+A-

Hükümet açılım için çalışmaları hızlandırdıHükümet açılım için çalışmaları hızlandırdı

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen hafta ilk kez hükümet gündemine taşıdığı Alevi açılımı ile ilgili çalışmaları hızlandırdı. AKP cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, zorunlu din dersleri ve Madımak Oteli’nin müze yapılması konularında çalışma yapacak.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Alevilik açılımı için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu’nu koordinatör olarak görevlendirmişti. Yazıcıoğlu da, partinin Alevi kökenli İstanbul milletvekilleri Reha Çamuroğlu ve İbrahim Yiğit’i tasarladıkları açılım konusunda bilgilendirmiş ve görüşlerini dinlemişti.

Erdoğan dün yeni bir adım daha attı. Açılımın Meclis ayağı için AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ü görevlendirdi. Ergün de, İbrahim Yiğit’le Alevi açılımının Meclis boyutunu yürütmek üzere bir görüşme yaptı. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu ile de organize yürütülecek çalışmada, açılımın üç başlık üzerinde yürütülmesi görüşü benimsendi.

Bu çerçevede öncelik Madımak Oteli’nde olacak. Otelin kamulaştırılarak ya da satın alınarak, müze ya da bir sanat-kültür kurumuna dönüştürülmesi üzerinde durulacak. Cemevlerine ibadethane stütüsü tanınması konusundaysa karşı çıkanların gerekçeleri de dikkate alınarak uygun bir yol aranacak. Zorunlu din dersi için  anayasa değişikliğine gidilmeden bir formül bulunup bulunmayacağı araştırılacak.

Alevi açılımıyla görevlendirilen isimler çalışmayı yaptıktan sonra Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek. Çalışma tamamlanıktan sonra da Alevi örgütleriyle bir araya gelinmesi planlıyor. Alevi açılımıyla ilgili planın bu yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi de amaçlanıyor.

RADİKAL - 27.11.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.