"Hükümet AİHM Kararlarını Uygulamıyor"

"Hükümet AİHM Kararlarını Uygulamıyor"

"Hükümet AİHM Kararlarını Uygulamıyor"PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AK Parti Hükümeti’nin, AİHM'in...

A+A-

"Hükümet AİHM Kararlarını Uygulamıyor""Hükümet AİHM Kararlarını Uygulamıyor"
PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AK Parti Hükümeti’nin, AİHM'in Alevilerin talepleriyle ilgili kararlarını görmezden geldiğini söyledi.

Türkiye'de Alevi inancında olanların örgütlü bulunduğu kurumlardan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, AK Parti Hükümeti'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Alevilerin talepleriyle ilgili kararlarını görmezden geldiğini söyledi.

AKnews'e konuşan Gümüş, AK Parti Hükümeti'nin laiklik, demokrasi ve özgürlükler konusunda sicilinin “pek parlak olmadığını” savunarak, “İnanç özgürlüğünün tesisi, Alevilerin ve diğer farklı inançların talepleri söz konusu olduğunda, hükümet geleneksel Sünni refleksiyle hareket ediyor” dedi.

AİHM'in “nüfus cüzdanlarından din hanesinin çıkarılması” ile “zorunlu din derslerinin hak ihlali olduğu” yönünde kararları bulunduğunu anımsatan Gümüş, “hükümetin bu kararları görmezden gelerek fiili durumu sürdürdüğünü” ifade etti.

Bu duruma karşı tepkilerini meydanlarda dile getirmeye hazırlandıklarını kaydeden Gümüş, şunları söyledi:

Genel olarak demokrasi, özelde de Alevilerin talepleri konusunda yürüttüğümüz mücadeleye bundan sonra da devam etme kararlılığındayız. Yeni eğitim yılında çok sayıda veli, zorunlu din derslerinin kaldırılması için dava açacak. Nüfus cüzdanlarından din hanesinin çıkarılması konusunda da eylemler yapacağız.”

KAYNAK : AKnews - 28 Temmuz 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.