Hükümet Alevi çalıştaylarında ipe un seriyor

Hükümet Alevi çalıştaylarında ipe un seriyor

Hükümet Alevi çalıştaylarında ipe un seriyor İSTANBUL (12.07.2009)- Alevi örgütleri bugün düzenledikleri basın toplantısında...

A+A-

Hükümet Alevi çalıştaylarında ipe un seriyor Hükümet Alevi çalıştaylarında ipe un seriyor

İSTANBUL (12.07.2009)- Alevi örgütleri bugün düzenledikleri basın toplantısında hükümetin düzenlediği çalıştayların oyalamaya dönüştüğünü belirterek, "Çalıştaylar dizisi değil taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz" dedi.

Alevi örgütleri bugün düzenledikleri basın toplantısında Alevi Çalıştaylarını değerlendirdi. Alevi örgütleri hükümetin “Alevi çalıştaylarından” kaygı duyduklarını belirterek, alevilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

Sözler veriliyor pratikte adım atılmıyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi çalıştaylarının ''ucu açık toplantılar serisi haline dönüşmüş olmasını kaygıyla izlediklerini'' bildirdi. Balkız, düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar yapılan iki çalıştayda cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli'nin müze yapılması, alevi köylerine cami yapma uygulamasından vazgeçilmesi ve Alevi inanç merkezlerinin Alevi kurumlarına teslim edilmesi konusunda ortak karara varıldığını belirtti.

''Bu taleplerin karşılanmasını sağlayacak siyasi iradenin adım atmak yerine, çalıştaylar dizini düzenlediğini'' ifade eden Balkız, ikinci çalıştay ile düzenlenecek diğer çalıştaylarda Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi kurumlarının da sürecin dışında bırakıldığını söyledi.

Alevi çalıştayında alevilerin uyarıları dinlenmiyor

Çalıştaylarda bazı katılımcıların da Alevilere hakaret edecek söylem ve değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyen Balkız, ''Siyasi otoriteyi çalışma usulü ve yöntemi konusunda uyarmamıza rağmen çalıştaylara Alevi Bektaşi dünyasıyla ilgili olmayan kişilerin davet edilmesi, bu çalıştayların ucu açık toplantılar serisi haline dönüşmüş olmasını kaygıyla izliyoruz. Bu çalıştaylar serisinin daha verimli hale getirilmesini, Alevi Bektaşi temsilcilerinin talep ettikleri ve üzerinde uzlaştıkları sorunların çözümünün derhal yerine getirilmesini bekliyoruz. Aksi tutum bu işin sulandırılması ve ipe un serilmesi anlamına gelecektir''dedi.

ATILIM HABER - 12 Temmuz 2009 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.