"Hükümet Aleviler konusunda ipe un sermemeli"

"Hükümet Aleviler konusunda ipe un sermemeli"

"Hükümet Aleviler konusunda ipe un sermemeli"DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Cemevi'nin Alevilerin vazgeçilmez...

A+A-

"Hükümet Aleviler konusunda ipe un sermemeli""Hükümet Aleviler konusunda ipe un sermemeli"

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Cemevi'nin Alevilerin vazgeçilmez taleplerinin başında geldiğini belirterek, "Eğer Diyanet Aleviler'in taleplerini ciddiye alıyorsa önce bunu kabul etmelidir, AKP de yaptıklarında ve yapacaklarında samimiyse artık ipe un sermemelidir" dedi.

Ankara- DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, hükümetin açılım 'furyası'nın devam ettiğini, Alevi açılımının da bunlardan biri olduğunu belirterek Ankara'da düzenlenen Alevi Çalıştay'ında Diyanet İşler başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hamza Aktan'ın, "Cemevi ibadethane değil" görüşünü tekrarladığını hatırlattı. Bu yaklaşımın 'çözümden kaçmak' anlamına geldiğini söyleyen Yağız şunları kaydetti:

"Diyanet bu görüşünde ısrar ediyorsa o zaman çalıştaya ne gerek var. Bir kere şunu herkesin kesin olarak kabul etmesi gerekir. Cemevi Alevilerin ibadet yeridir ve vazgeçilemez taleplerinin başında gelmektedir. Cemevi, diğer ibadet mekanları gibi bir inancın doğal bir tercihidir. Ama Diyanetçiler ısrarla konuyu alternatif noktasına getirerek sulandırıyorlar. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Bir inanç grubu çıkıp da 'Burası benim ibadet yerimdir' diyorsa başka hiç kimse bunun aksini savunamaz. Eğer Diyanet Alevilerin taleplerini ciddiye alıyorsa önce bunu kabul etmelidir. AKP de yaptıklarında ve yapacaklarında eğer samimi ise artık ipe un sermemelidir."

Cumhuriyet Haber Portalı - ANKA - 20 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.