Hükümet, Alevilere bir türlü açılamadı!

Hükümet, Alevilere bir türlü açılamadı!

Hükümet, Alevilere bir türlü açılamadı!ZAMAN GAZETESİ'NİN AÇILIM HABERİ:Hükümet, yerel seçimlerden dolayı...

A+A-

Hükümet, Alevilere bir türlü açılamadı!Hükümet, Alevilere bir türlü açılamadı!

ZAMAN GAZETESİ'NİN AÇILIM HABERİ:

Hükümet, yerel seçimlerden dolayı askıya aldığı 'Alevi açılımı' için yeniden düğmeye bastı. Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Alevi kesimin temsilcileri ile görüşmelere başladı.

Yurtiçi ve dışındaki bütün Alevi-Bektaşi örgütlerinin listesini çıkaran bakanlık, ayrım gözetmeksizin hepsiyle temasa geçecek. Görüşülecek kuruluşlar arasında "Ali'siz Alevilik" savunucuları da bulunuyor. Görüşmelerin ardından "Alevi Çalıştayı"nın toplanması ve burada dedelere maaştan ders kitaplarında yapılacak değişikliğe ve Diyanet'te temsile kadar bir dizi sorunlu konunun karara bağlanması bekleniyor.

Bakan Yazıcıoğlu'nun başkanlığında yürütülen çalışmaya AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekillerinden Reha Çamuroğlu da katılacak. Hükümet ile Alevi-Bektaşi kuruluşları arasında karşılıklı görüşmelerin ardından geniş kapsamlı bir 'Alevi Çalıştayı'nın toplanması hedefleniyor. Alevi-Bektaşi örgüt temsilcilerinin görüş ve talepleri bu çalıştayda masaya yatırılacak. AK Parti'nin Alevi örgüt temsilcilerinden gelecek her türlü görüş ve öneriyi tartışmaya hazır olduğu öğrenildi.

ZAMAN - 18 Nisan 2009

Alevi açılımına Prof. koordinatör

Muğla Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Prof. Dr. Necdet Subaşı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu başkanlığında oluşturulan ve Alevilerle ilgili çalışmalar yürüten komisyona koordinatör olarak atandı. Subaşı, açılımı netleştirmek için üç komisyon kurmayı planladığını söyledi. Geçici görevle Başbakanlık'taki yeni görevine başlayıp evini Ankara'ya taşıyan Subaşı, tam yetkili olarak göreve başladı. Subaşı, Erdoğan'a ayrıntılı bir rapor hazırlayacak.

SABAH - 17 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.