Hükümet Alevileri asimilasyon çalışmalarını hızlandırıyor

Hükümet Alevileri asimilasyon çalışmalarını hızlandırıyor

Hükümet Alevileri asimilasyon çalışmalarını hızlandırıyor…İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu koordinasyonunda yürütülen...

A+A-

Hükümet Alevileri asimilasyon çalışmalarını hızlandırıyorHükümet Alevileri asimilasyon çalışmalarını hızlandırıyor…

İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu koordinasyonunda yürütülen projenin önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi bekleniyor. Projeye göre, Hükümet Aleviliğin devlette temsili için bir Alevi kurumu kuracak. Bu kurumun, Başbakanlığa bağlı bir “genel müdürlük” olarak oluşturulması gündemde. Kurum bünyesinde, ya da ayrı olarak kurulması planlanan Alevi Enstitüleri’nde ise Alevi dedelerin eğitimi sağlanacak.

Hükümetin, 2008 yılı Ocak ya da Şubat ayında Ankara’da geniş katılımlı bir Alevi Kongresi düzenlemesi bekleniyor. Buraya katılacak örgütlerle AKP’ye karşı olan Alevi Bektaşi Federasyonu ve Cem Vakfı’na alternatif yeni bir federasyon örgütlenmesine gidilebileceği kaydediliyor.

Alevi örgütleri tepkili

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, AKP’nin samimi olmadığını savundu. Eser, “Bu işin doğrudan mağduru olan kesimleri dinleyerek düzenleme yapmaları lazım. Kendi yandaşları üzerinden AKP güdümlü bir Alevi örgütlenmesi yaratılmasına karşıyız” diye konuştu.

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ise, “AKP hükümetinin gizli ajandası var. Bu yapılan çalışma devleti Sünnileştirme operasyonudur. Bu çalışmalar yapılarak, Avrupa Birliği’nin gözü boyanmaya çalışılıyor.” Değerlendirmesinde bulundu. Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım da, hükümetin çalışmasını, laik demokratik ve Atatürkçü çizgide olan Alevileri, “gerici ve şeriatçı” çizgiye kaydırma amacı taşıdığını öne sürdü.

23.11.2007 - YÖN RADYO

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.