"Hükümet Alevileri Oyalıyor"

"Hükümet Alevileri Oyalıyor"

"Hükümet Alevileri Oyalıyor"DSP GENEL SEKRETERİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ  HASAN ERÇELEBİ, ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU İLE...

A+A-

"Hükümet Alevileri Oyalıyor"
"Hükümet Alevileri Oyalıyor"

DSP GENEL SEKRETERİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ  HASAN ERÇELEBİ, ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU İLE GÖRÜŞTÜ
 
DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AKP Hükümeti’nin Aleviler’in hak taleplerinin karşılanması konusunda samimi olmadığını söyledi ve “Alevi Çalıştayları, Alevi yurttaşlarımızın zamanlarını çalmaktan öteye gidemiyor. AKP Hükümeti’nin insanları aldatarak, avutarak, oyalayarak zaman kazanma dönemi bitmiştir. Takke düşmüş kel görünmüştür. Alevi Bektaşi yurttaşlarımızın kültürel kimliklerinden kaynaklanan talepleri karşılanmayacak haklar değildir” dedi.

ANKARA - DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AKP Hükümeti’nin Aleviler’in hak taleplerinin karşılanması konusunda samimi olmadığını, ‘Alevi Çalıştayları’nın da oyalamaktan öte bir anlam taşımadığını söyledi.

Erçelebi, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve beraberindeki heyeti kabul etti. DSP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da katıldı.

Genç, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 8 Kasım Pazar günü İstanbul'da gerçekleştireceği mitinge DSP’nin destek vermesini istedi ve Hükümet tarafından düzenlenen “Alevi Çalıştayları”nın da mevcut sorunlara çözüm üretmediğini ifade etti.

Erçelebi ise DSP'nin, Alevi-Bektaşi kültürünü önemseyen bir parti olduğunu belirterek, Alevi-Bektaşi kültürünün 13. yüzyılda “Anadolu Aydınlanması”nın temelini oluşturan bir kültür olduğunu anlattı.  Alevi- Bektaşi kültürünün dünyaya yayılması gerektiğini kaydeden Erçelebi, “Bunun için de Türkiye’de bütün okullarda felsefe dersinin içinde ‘Anadolu Aydınlanması’nın ve bu aydınlanmayı sağlayan Alevi Bektaşi düşünürlerin fikirlerinin yer almasını istiyoruz” dedi. 

Erçelebi, Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde “hak gaspına uğradığını” vatandaşın da sokağa inerek haklarını geri almaya çalıştığını belirtti ve “Cumhuriyet’le özdeşleşmiş olan Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın yanında yer almak, onları desteklemek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Pazar günü İstanbul'da yapılacak hak arama eyleminize en üst düzeyde katkı vereceğiz” diye konuştu.

Hükümet tarafından düzenlenen ''Alevi Çalıştayları''nı da eleştiren Erçelebi, “Alevi Çalıştayları, Alevi yurttaşlarımızın zamanını çalmaktan öteye geçmiyor. Bugüne kadar bir sonuca ulaşılamadı. Hükümet gerçekten samimiyse, sıkıntıların giderilmesi için gerekli basit adımlar var, bunları atabilir. Ama Hükümet’te bu yönde bir samimiyet göremiyoruz. AKP Hükümeti’nin insanları aldatarak, avutarak, oyalayarak zaman kazanma dönemi bitmiştir. Takke düşmüş kel görünmüştür” dedi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 2 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.