Hükümeti Türban değil Yağ bitirecek

Hükümeti Türban değil Yağ bitirecek

Hükümeti ‘Türban’ değil ‘Yağ’ bitirecek Bu ülkede herkes ‘Makro Ekonomist’tir. Orta Direk ve daha alt gelir...

A+A-

Hükümeti Türban değil Yağ bitirecekHükümeti ‘Türban’ değil ‘Yağ’ bitirecek

Bu ülkede herkes ‘Makro Ekonomist’tir. Orta Direk ve daha alt gelir grubunun halinden anlayana pek rastlayamazsınız. Wall Street’i kurtaranlarımız bile mevcut. Oysa, ithal yağdaki fonların yükseltilmesi mutfağa bomba gibi düştü. Son birkaç gün içinde 5 litrelik ayçiçeklerin etiketleri uçtu. Carrefour’a girdiğimizde şaşkına döndük. Peşinden fakir fukaranın koruyucusu Kiler ve Bim’e uğradık. Aynı oranda zamlanmış etiketler çarptı bizi. Hani İstanbul’a özel Greens’ten bahsetmiyoruz. Onların marketlerinde iki kiloluk Yörsan tava yoğurt 7.25, Carrefour’da 5.60. Anlayın kazığı. Bir de gazetelerle ilaveler veriyorlar. Sıkılmadan.

Neyse, yine başa dönelim. Pilavlık bulgur daha birkaç ay önceye kadar kilosu 1.05’ten satılıyordu. Şimdi en ucuzu BİM’deki; 1.45. Eğer kazara Reis alacak olursanız fiyatlar 2.95’ten başlamakta. Garibanın ana yemeği bu. Pirinci ikiye-üçe katlayanı nasıl yiyecekler? 5 litresi kimi yerde 21.99’a satılır hale gelen ayçiçek yağını satın alabilene tebrikler.

Hatırlayın 22 Temmuz seçimlerinden sonra yazdıklarımızı. AK Parti, 2002’den bu yana yağ fiyatlarını dondurdu. Hatta aşağı bile çekti demiş ve ‘Oy oranı’nı buna bağlamıştık. Şu günlerde sağımıza solumuza bakıyoruz, homurtuların fazlalaştığını fark ediyoruz. Buradan Sayın Başbakan öncelikli, tüm Ekonomi Kurmaylarına sesleniyoruz. Türban meselesi sizi yerinizden kıpırdatamaz ama ikiye katlanmış “Yağ fiyatı iktidardan düşürür”. Biz uyaralım da, istediğinizi yapmakta serbestsiniz!
 
Burhan Ayeri
AKŞAM - 10 Şubat, 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.