Hükümetin gözü Alevilerde

Hükümetin gözü Alevilerde

Hükümetin gözü Alevilerde ANKARA - Bir süre önce bazı Alevi temsilcilerini Çankaya Köşkü'ne çıkaran...

A+A-

Hükümetin gözü Alevilerde Hükümetin gözü Alevilerde

ANKARA - Bir süre önce bazı Alevi temsilcilerini Çankaya Köşkü'ne çıkaran AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu , bu kez de Alevi dedelerini TBMM'de topladı. Toplantıda, Alevilerin sorunlarının çözümü ve cemevlerinde ibadete olanak sağlayacak yasal düzenlemeler ele alındı.

AKP'nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Alevilere yönelik girişimleri sürüyor. Bir süre önce beraberindeki bazı Alevi temsilcileriyle Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Çamuroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'dan aldığı talimat doğrultusunda, bu kez de bazı Alevi dedelerini TBMM'de kabul etti. Samet Dede Türbesi Cemevi Yaptırma Derneği Genel Başkanı Veli Güler , Çamuroğlu'nun, Alevilerin sorunları ve cemevlerinin yasal hale getirilmesi konusunda kendilerini aradığını, görüşmenin bu nedenle yapıldığını söyledi. Görüşmenin Çamuroğlu'nun daveti üzerine yapıldığını anlatan Güler, hükümetin Alevileri bölmeye çalıştığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade etti. Güler, "Ben Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan' a sonsuz saygı duyuyorum. Her söylediği benim için emirdir. Bunu bölünme diye yorumlamamak lazım" dedi.

Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım ise AKP'nin kendi çizgisine uygun bir Alevilik amaçladığını söyledi. İktidar partisinin 5 yıldır Alevilerle ilgili en küçük olumlu bir tavır ortaya koymadığını, bütçe görüşmelerinde bile Aleviliği reddeden bir tutum sergilediğini belirten Yıldırım, "Buna rağmen iktidar, kimi Alevi çevrelerini kendi himayesine alarak, rahat yönlendireceği bir Alevi örgütlenmesi peşinde" dedi.

FIRAT KOZOK
21.11.2007 - CUMHURİYET

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.