Hükümetten Alevilere bir jest daha

Hükümetten Alevilere bir jest daha

Hükümetten Alevilere bir jest daha   Sivas’taki kebapçı kitabevi olacak 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü...

A+A-

Hükümetten Alevilere bir jest dahaHükümetten Alevilere bir jest daha 
 
Sivas’taki kebapçı kitabevi olacak

35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli’nin altında açılan kebapçının kapatılması için çalışmalar başlatıldı. Kültür Bakanlığı Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla kebapçının yerine kitabevi açacak

Alevi dedelerine maaş bağlanması, Cemevlerinden elektrik-su parası alınmaması ve din dersini zorunlu olmaktan çıkartarak 3 önemli adım atmaya hazırlanan AKP hükümeti, bu kesime yönelik bir jest daha yapacak. 2 Temmuz 1993’te 35 Alevi vatandaşın feci şekilde hayatını kaybettiği Sivas’taki Madımak Oteli’nin giriş katında kebapçı olarak çalışan işletme kapatılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Madımak Oteli’yle ilgili çalışma başlattı.

Buna göre, kebapçının taşınması sağlanacak ve yerine Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü (DÖSİM) şubesi açılacak. Kebapçı dükkanında Kültür Bakanlığı yayınları ve yöresel el sanatları ürünlerinin sergilenecek.

Vali, Müsteşar’la görüştü

Kebapçının binadan çıkması için hem Sivas Valisi Veysel Dalmaz hem de Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz çalışma yürütüyor. Sivaslı olan Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, hafta içinde Ankara’ya gelen Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile görüştü. Dalmaz, kebapçı dükkanı işleten kişiyi ikna etmeye çalıştıklarını ancak kiracı olan bu kişinin fahiş ücret talep ettiğini söyledi. Kebapçının şehir merkezinde başka yere taşınmak için 250 bin YTL para istediği öğrenildi. Mülkiyeti Madımak Oteli’nin sahibi Murtaza Öğütçü’de bulunan lokantanın kira sözleşmesinin devam ettiği Sabatibey İskender Kebapçısı’nın, ikna edilmesi için Sivas milletvekillerinin de devreye girdiği belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konunun TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirilmesi üzerine “Orada kebapçı olmasından iğreniyorum” açıklamasını yapmıştı.

’Hava parası istiyor’

Kültür Bakanlığı ve Sivas Valiliği’nin uzun bir süredir, Sabatibey İskender Kebapçısı’nı ikna etmek için çalışıyor. VATAN’a bilgi veren bir yetkili, “Konu gündeme geldiği zaman, talep edilen para sürekli artıyor. Aynı civarda 100 liraya alınacak bir yer için 2-3 katı para isteniyor. Adam hava parası peşinde” dedi. Bakanlığın, binanın tamamını satın alabileceği belirtiliyor. Bunun için Maliye Bakanlığı ile görüşme yapıldığı ve binanın tamamen satın alınması üzerinde çalışıldığı kaydedildi. 

Veli TOPRAK / ANKARA
VATAN - 23 Kasım 2008

Madımak Oteli kitapçı olacak

Madımak Oteli kitapçı olacakKültür Bakanlığı, Madımak Oteli'nin altındaki kebapçıyı, kitapçı haline dönüştürecek.

Sivas Madımak Oteli'nin altında bulunan kebabçı dükkanı kitapçı haline getiriliyor. Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde çıkan olaylar nedeniyle 37 vatandaşın hayatını kaybettiği Sivas'taki Madımak Oteli'nin bulunduğu binanın girişindeki kebapçı, çeşitli çevrelerin tepkisini çekiyordu. Alevi kuruluşlarının isteği üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı kebabçının taşınması için çalışma başlattı.

Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının taşınması sağlanarak yerine Kültür Bakanlığı DÖSİM (Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü) şubesi açılacak. Madımak Oteli'nin altında Kültür Bakanlığı yayınları ve yöresel el sanatları ürünleri satılacak. Kebapçının, başka yere taşınmak için 250 bin YTL parası istediği sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

BİLAL ÇETİN / ANKARA - YENİ ŞAFAK - 23 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.