Hürriyet Castro'yu öldürdü!

Hürriyet Castro'yu öldürdü!

Hürriyet Castro'yu öldürdü!Hürriyet Gazetesi, dün 82'inci yaşı kutlanan Küba Devrimi'nin önderi Fidel Castro'yu...

A+A-

Hürriyet Castro'yu öldürdü!Hürriyet Castro'yu öldürdü!

Hürriyet Gazetesi, dün 82'inci yaşı kutlanan Küba Devrimi'nin önderi Fidel Castro'yu "öldürdü".

soL (HABER MERKEZİ) Hürriyet gazetesi bugün yayınlanan Ayşegül Akyarlı Güven ve  Merve Erdil imzalı haberde Fidel Castro ile ilgili "Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Küba lideri Fidel Castro" şeklinde bahsederek bir skandala imza attı.

"Devlet elektrik tasarrufu yapmak için 500 bin akkor ampulü çöpe atacak" başlıklı haberde Tayyip Erdoğan'ın uygulayacağı öne sürülen enerji tasarrufu politikası, Küba'da Fidel Castro tarafından başlatılan enerji devrimi kapsamındaki tasarruf politikaları ile benzerlik kurularak aktarıldı.

Hürriyet gazetesinde hala durmaya devam eden haber için "düzeltme" yazısı yayınlanmazken, haber içeriğinin de aynı şekilde durması tepki çekti.

Hürriyet'in "gaf" dışında Fidel'den haberi yok

Haberin yazarı Ayşegül Akyarlı Güven soL muhabiri ile yaptığı görüşmede, haberdeki "yanlışın" farkında olduklarını ve haberin bir yazı ile düzeltileceğini ifade ederken, yanlışı Fidel'in geçtiğimiz yıl geçirmiş olduğu hastalığa bağladı.

Haberde mahlası bulunan Ankara servisinden Merve Erdil'e ulaşılamazken, kendisi yerine habere ilişkin görüşülen muhabir ise yapılan yanlışın dışında Fidel'in ölmemiş olduğundan pek emin olmadığı gözlemlendi. Ankara İstanbul hattında hazırlanan haberin dışında, Hürriyet'in, Fidel'in hastalığını "ölecek" haberleriyle ve flaş gelişmelerle vermişken, 82. doğumgünü haberinin hiçbir şekilde haber yapmaması dikkat çekti.

SOL HABER - 15 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.