Hürriyet zamanında allayıp pulladığına Tazminat Ödeyecek

Hürriyet zamanında allayıp pulladığına Tazminat Ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve yazar Mehmet Yılmaz'nda...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve yazar Mehmet Yılmaz'nda kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Erdoğan, Mehmet Yılmaz'ın, Hürriyet gazetesinde 25 Ağustos 2014'te yayımlanan yazısında,  "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Sabancı ve Yılmaz'dan 100 bin lira manevi tazminat talep etmişti.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen duruşmada hakim Selma Durdu davalıların 20 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

"Allah Davutoğlu’nu utandırmasın!" başlıklı söz konusu yazıda Yılmaz, Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'nu Başbakan seçmesinde paralel yapı ile mücadele edecek olmasını gerekçe göstermesi üzerinden AKP ve paralel yapı ile ilgili eleştirilerini dile getiriyor.

Yazı şöyle başlıyor:

"CUMHURBAŞKANI/Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu’nun neden tercih edildiğini açıklarken “Paralel yapı ile mücadeleyi sürdürecek” gerekçesini de özel olarak vurguladı.

"Ahmet Davutoğlu da daha sonra yaptığı teşekkür konuşmasında “Paralel yapıya karşı kaya gibi duracağız” diyerek Başbakan’ı mutlu etti. Çünkü Erdoğan’ın artık birinci derecedeki önceliği haklarında yolsuzluk iddiası olan adamlarını korumaktır! Adamlarını koruyacak ki, kendisini de koruyabilsin!"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.