Hüseyin Cebe'nin Katili raporla kurtuldu

Hüseyin Cebe'nin Katili raporla kurtuldu

Hüseyin Cebe'nin Katili raporla kurtulduKocaeli'ye bağlı Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Süreyya Yalçın İlköğretim...

A+A-

Hüseyin Cebe'nin Katili raporla kurtulduHüseyin Cebe'nin Katili raporla kurtuldu

Kocaeli'ye bağlı Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda geçen sene meydana gelen cinayet olayının mahkemesi bugün karara bağlandı. Mahkeme aynı okulda öğretmenlik yapan Hüseyin Cebe'yi öldüren meslektaşı sanık Necati Kumaş hakkında şartlı tahliye, olay esnasında akli dengesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle tedavi görmesi, tedavinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmasına karar verildi. Mahkemenin kararından sonra öldürülen Cebe'nin avukatları Kemal Özgül ve Sebahat Gençtarih Cebe, kararı Yargıtay'a taşıyacaklarını söylediler.
 
Cebe'nin avukatı Gençtarih Cebe, mahkeme hakimi Gebze Ağır Ceza Başkanvekili Ali Öztürk'e duruşma esnasında, "Ben Hüseyin Cebe'nin yakınlarının avukatı, aynı zamanda Cebe'nin akrabasıyım. Sanık tıbben psikolojik hasta olabilir. Ancak sanığın bir ay önce silah ve mermi temin etmesi, yaklaşık olarak 15 gün silahla okula gelmesi ve Cebe'yi öğrencilerinin gözü önünde öldürmesi sanığın bu cinayeti planladığı ve olay esnasında akli dengesinin yerinde olduğunun kanıtıdır. Bir an önce cinayeti işlediğinde akli dengesinin yeterli olduğu kanaatiyle karar verilmesini istiyoruz." dedi.

Dava kararının açıklamasından sonra karar Hüseyin Cebe'nin ağabeyleri Ali Cebe, Ali Ekber Cebe ve yakın akrabası Hasan Karaman, DTP Gebze İlçe Başkanı Engin Güleser, Eğitim-Sen Gebze Şube Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kaya tarafından da protesto edildi. Adliye önünde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Cebe'nin avukatı Kemal Özgül, "Dava kararı açıklandı. Karar adli tıbbın raporuna göre verildi. Sanığın cezai sorumluluğunun olmadığı ve güvenlik tedbirleri altında tedavisine ve şartlı tahliyesine karar verildi. Kararı temyize götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan DTP Gebze İlçe Başkanı Engin Güleser ise Gebze'de ikinci Ergenekon vakasının yaşandığını öne sürerek, "Bir kere daha Türkiye'de hukukun, adaletin, hak ve özgürlüklerin savunulmadığı açığa çıkmış bulunuyor. Devletin koruması altında olması gereken okulda öğretmenlik yapan bir şahsın, yine devletin kendi okulunda maaş verdiği ve çocuklarını emanet ettiği öğretmen tarafından öldürüldükten sonra aklı dengesi yerinde değil raporu verilerek katiller cesaretlendiriliyor, ölenlerin yakınları ise bir kere daha mahkum ediliyor. Devletin okullarında herkesin çocuğu, benim kızım da okuyor. Okullarda Necati Kumaş gibi daha kaç öğretmen var. Bunun açıklamasını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yapmalıdır" diye konuştu.

Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava Ağır Ceza Reisi İlhami Dal'ın Gaziantep'e tayini nedeniyle mahkemenin üyesi Ali Öztürk başkanvekilliğinde gerçekleşti. Mahkeme karara oy birliğiyle vardı. Davaya tutuklu sanık Necati Kumaş ve avukatı Himmet Kuşçu ile birlikte Cebe'nin avukatları, akrabaları ve DTP'liler, Eğitim-Sen yönetici ve üyeleri katıldı.

CHA - 17.07.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.