Hüseyin Mat neden R. T. Erdoğan kadar olamıyor?

Hüseyin Mat neden R. T. Erdoğan kadar olamıyor?

17-25 Aralık operasyonları sonrası Egemen Bağış, (Avrupa Birliği Bakanlığı) Muammer Güler (İçişleri Bakanı), Zafer Çağlayan (Ekonomi Bakanı) Erdoğan Bayraktar (Çevre ve Şehircilik) tırpanlanmışdı.

A+A-

Zihinlerde 'Isparta rezaleti' olarak yer edinen ve AABK eşbaşkanı Hüseyin Mat'ın koruyup kolladığı yandaş takımının tutumları sonucu Aleviler adına utanç duyulacak bir rezalete imza atan kişilerin koltuklarına yapışma ısrarı ''Hüseyin Mat neden Recep kadar olamıyor?'' sorusunu getiriyor.

En son katıldığı CAN TV yayınında Avrupa görmüş tipik bir Türk kasaba politikacısı profili çizen,  Hüseyin Mat meselenin iç dinamikleri devreye sokarak görüşüleceğini dillendirerek toplumsal tepkileri umursamadığını kibarca beyan etti. Rezalete imza atan kişilerle kader birliği etmiş olduğu izlenimi verdi.

Durum böyle olmasaydı bir evvel ki seçimlerde AABF yönetimine seçilemeyen bu yandaşlarına AABK içerisinde yer açmazdı diye kulis bilgileri Alevi Haber kaynaklarına ulaştı.

Hüseyin Mat'ın Abdulkadir Selvisi olarak tanımlanan YOL TV program sunucusu Özkan Lafatan ve YOL TV'nin Yalçın Küçüğü olarak tanımlanan Veli Aydın'ın AABF yöneticisi olmadıkları halde nasıl oluyorda AABK'da görev aldıkları sorusunu sorduğumuz kaynaklardan aldığımız cevap şu oldu:

''Hüseyin Mat'ın elemanları olmalarından dolayıdır ve Hüseyin Mat seçimleri kazanmak için bu tür kullanılmaya müsait karakterleri etrafında tutmayı önemser, aynı şeyi dede takımı içinde yapıyor, al gülüm ver gülüm şekilinde onlarda istediklerini Mat'tan alıyorlar'' denildi.

aabf-secim-sonuclari.jpg

Alevi Haber'e iletilen yukarıdaki bir evvel ki seçim sonuçlarını gösteren görselde Özkan Lafatan'ın AABF yönetimine girememiş olduğu gözüküyor. Bu durumda bu kişi nasıl oluyorda AABK'de yönetici olabiliyor? Hüseyin Mat başta eski AABF düşmanı Perinçek'çi YOL TV müdürü Veli Aydın ve özel Abdulkadir Selvi'si gibi kullandığı Özkan Lafatan'ı nasıl AABK yöneticisi olmuşlardır?

Isparta dönüşü sonrası kısa bir açıklama yapan ve bozuk Türkçesi ve grameri dikkatlardan kaçmayan YOL TV programcısı Soner Solmaz Isparta rezaletini Sivas Madımak katliamı ile eşdeğer gördüğünü yazarak 'Geçmiş olsun'' dilekleri beklerken kendilerinin eleştirilmesine şaşırdığı yazacak kadar realiteden kopuk yaşadığını ve Isparta'ya kafa kol ilişkilerinin ürünü sonucu Veli Aydın tarafından götürüldüğünü saklıyordu.

Cafer Kaplan bildiğimiz Cafer idi. Her dönemin ve her iktidarın kurumsal dedesiydi, kim güçlüyse yanındaydı. Zamanında Derviş Tur ekibinide iktidardakilere yaranmak için yarı yolda koymuştu. İktidar kimdeyse Cafo onların yanındaydı.

İşte Isparta Cemevinin temel atma törenine dair AKP yandaşı Sabriye Aydın'ın Facebook hesabından yaptığı duyuru ve Isparta komutanlarının isimleri ve ünvanları:

aabk-ozkan-lafatan-veli-aydin.jpg

Deniz Evrim Kiral / Köln - Alevi Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.