Hüseyin Sınırtaş için change.org imza kampanyasına sende katıl

Hüseyin Sınırtaş için change.org imza kampanyasına sende katıl

PSAKD’nin eski yöneticisi Sınırtaş, iltica başvurusunun karara bağlanmamasının yarattığı mağduriyeti www.change.org üzerinden imza kampanyası ile duruyup dayanışma çağrısında bulundu.

A+A-

AHA- Köln – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD ) yöneticisi olduğu dönemde, demokratik kitle eylemlerine katılan Hüseyin Sınırtaş hakkında, ” terör örgütüne üye olmak ” ve ” terör örgütünün propagandasını yapmak ” suçlamasıyla 20 yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hüseyin Sınırtaş, hakkında açılana bu davadan dolayı, 2016 yılının Eylül ayında yurtdışına çıkarak Almanya’nın Stuttgart kentinde iltica başvurusunda bulundu.

 PSAKD’nin eski yöneticisi Sınırtaş, iltica başvurusunun aradan geçen bunca  zamana rağmen bir türlü karara bağlanmasını yarattığı mağduriyetleri, www.change.org  üzerinden başlattığı  imza kampanyası metininde,  şu ifadelerle dile getirdi:

” Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetiminde yer almaktan haksız yere adıma açılan ve 20 yıl gibi bir ceza ile yargılanmamdan ötürü 2016 Eylül ayında Almanya Stuttgart şehrine iltica başvurusunda bulundum.

Bu başvurumun ardından beni Chemnitz‘te yer alan bir kampa gönderdiler. 2 aylık kontrol ve bekleyişin ardından Dresten‘de yer alan çadır kampa yerleştirildim. Burada 1 hafta kaldıktan sonra, beni Meinersdorf‘ta yer alan konteyner kampına yerleştirdiler ” dedi.

” İKİ COCUĞUMU VE EŞİMİ GÖREMİYORUM ”

Sınırtaş, ilticasının kabul edilmemesinden dolayı yıllardır çocuklarını ve eşini göremediğini ifade ederek, bu durumun bir an önce ortadan kalkması için, www.change.org  üzerinden başlattığı  imza kampanyasına destek istedi:  ” 2016 dan beri iki çocuğumu ve eşimi göremiyorum. Oturum iznim olmadığından ailemi yanıma getiremiyorum. Hakkımda açılmış olan dava nedeniyle Türkiyeye dönemiyorum. Benim ilticamdan buyana bir çok tanıdığım kişi geldi ve oturum aldı. Tek isteğim sürecin hızlandırılması ve bir an önce karara bağlanması.. Sizlerden isteğim bu dilekçeyi imzalamanız ve bana yardımc olmanız. ”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum