Hz. Ali'yi anacağız dediler ana sınıfında teravih kıldılar

Hz. Ali'yi anacağız dediler ana sınıfında teravih kıldılar

Ardahan'ın Damal ilçesine iftar yemeğine giden Ardahan protokolünün, camiye 100 metre yakında bulunan devletin okulunda iftarlarını açtıktan...

A+A-

Ardahan'ın Damal ilçesine iftar yemeğine giden Ardahan protokolünün, camiye 100 metre yakında bulunan devletin okulunda iftarlarını açtıktan sonra okulda bulunan ana sınıfına geçerek teravih namazını kılmaları dikkat çekti. Ardahan'ın Damal ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda İl ve İlçenin tüm protokolünün hazır bulunduğu iftar yemeği ardından okulun 1. katında bulunan ana sınıfında namaz kılıp, ilçeden ayrıldılar.

 

Gecede Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Genel Sekreteri Hasan Dal, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Memmet Yıldırım, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı, Damal Kaymakamı Mehmet Yıldız, Vali Yardımcısı Hali Karbuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Yılmaz, Damal İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Damal İlçe Milli eğitim Müdürü Erol Özer, Damal İlçe Müftüsü Şahin Yıldırım ve bir çok daire amirinin hazır bulundu.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Ardahan ve Damal İlçe Müftülükleri, yemeğin iftar yemeği olmadığı, Hz. Ali'nin Şahadetinin 1346. Yıl Dönümü münasabe-tiyle verilen bir yemek olduğu ve bu konuda Ramazan Ayı Etkinlikleri çerçevesinde davetiye dağıttıklarını belirtti. Yine konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Damal CHP İl Genel Meclis Üyesi Seyitali Sulan ise, kendisi gibi bir çok insana da Hz. Ali için düzenlenen bir tören olduğu söylenmesi nedeniyle yemeğe gittiklerini söyledi. Sulan sözlerine şöyle devam etti:

'NEDEN CEM EVİNDE YAPILMADI?'

"Oraya gittiğimizde manzaranın değişik olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşadık. Eğer böyle bir etkinlik, yani İlçe Müftülüğü'nün davetiyesinde belirtildiği gibi Hz. Ali'nin Şahadetinin yıl dönümü dolaysıyla düzenlenmişse -ki Hz. Ali Ocak ve Mart ayları içinde Şahadete kavuşmuş olarak biliyoruz biz- bu etkinlik ilçede bulunan ve yemekhanesi dahil her şeyi hazır olan Damal Cem Evi'nde neden düzenlenmedi? Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu. İlçede bu tür etkinlikler daha önce yoktu. Ama Mehmet Yıldız Kaymakamımız geldikten sonra iki yıldır yapılan şey bu. Kaldı ki bir okulda bu tür etkinliklerin yapılması ve okula ait sınıfta Vali dahil protokolün namaz kılması laik cumhuriyet ülkesi Türkiye'nin nerelere gittiğinin göstergesidir".

04/10/2007 - BİRGÜN
FAKIR YILMAZ - ARDAHAN

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.