İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!

İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!

İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Merkezi ve Hacı Bektaş...

A+A-

İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!

İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!İ. Melih Gokçek, Cemevi'ni Hedef Gostererek Ateşle Oynuyor!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Merkezi ve
Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKTD) Genel Merkezi
ortak Basın Açıklaması
 
İ. MELİH GÖKÇEK, “CEMEVİ”Nİ HEDEF GÖSTERDİ!

 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, SES TV’de 25.08.2008 tarihinde konuk olduğu programda “Cemevi”ni hedef gösterdi.

İ. Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda; Ankara’da Yukarı Dikmen Vadisi’nde, vadinin Or-An Semti çıkışında 3. Cadde üzerinde bulunan Cemevi ile ilgili olarak aşağıdaki gerçek dışı, yalan, provakatif, toplumda kin ve nefreti teşvik eden şu iddia ve açıklamalarda bulunmuştur:

  • “Cemevi yeni açılmıştır ve yöre sakinleri boş bir gecekonduyu işgal ederek Cemevi haline getirmişlerdir. Bu nedenle,
  • Cemevi de diğer gecekondularla birlikte yıkılacaktır.
  • Cemevi provakasyon amacıyla kundaklanacaktır.
  • Kundaklamayı yöre sakinleri yapacaktır.”

İ. Melih Gökçek Yalan Söylüyor!

Gökçek’in iddialarının aksine söz konusu Cemevi yeni açılmış değildir. Cemevi, Gökçek’in Belediye Başkanlığı döneminden önce kurulmuştur ve hala ibadete açıktır. Geçmiş yerel seçim dönemlerinde bizzat Gökçek’in kendisi, Alevi yurttaşlardan oy alabilmek amacıyla Cemevi’nin bulunduğu sokağa asfalt döktürmüştür ve hatta bunun propagandasını da yapmıştır.
 
Gökçek, Cemevi’nin kaçak olduğunu iddia etmektedir. Bu bir Gökçek yalanıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Kamulaştırma ve Num. Şube Müdürlüğü tarafından, 12.05.1994 tarihinde, Kısım: Num. Şf: 9833, Konu: Kapı Numarası ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV)’na ait Çankaya ilçesine bağlı İlker Mahallesinde kurulu bulunan söz konusu Cemevi (dernek) binasına 124 Sokak Serpmeleri güzergahından 84 kapı numarası verilmiştir.
 
Ayrıca, Ankara İli Defterdarlığı Cebeci Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 17.05.1994 tarihinde söz konusu Cemevi’ne ait taşınmazın yeni inşaat / devri nedeniyle emlak vergisi ödenmiştir. Ödenen emlak vergisi üzerinden gerekli vergi / harç tahsil edilerek Yapı Kullanma İzin Belgesinin verilmesi ile cins değişiklikliyi yapılması (arsa veya araziden binaya dönüştürülmesi) yönünden tapu harcı ilişiği, Çankaya Belediyesi tarafından kesilmiştir.
 
Kaçak olan Cemevi değil, temelsiz iddiaları ve işgalci beyanlarıyla bizzat İ. Melih Gökçek’in kendisidir ve Alevi yurttaşların ibadet mekânı olan Cemevi’ni yıkmaya gücü yetmez.
 
İ. Melih Gökçek Provakatördür!
 
Gökçek, Cemevi’nin birileri tarafından kundaklanacağından bu kadar eminse, bir kamu kurumunun başındaki bir kişi olarak Savcılığa ve diğer ilgili kurumlara hemen başvurmalıydı. Ancak bunu yapmayan İ. Melih Gökçek, Madımak’ı yakanların veliahtlarına adeta davetiye çıkarırcasına, Cemevi’nin kundaklanacağını iddia ederek provakasyon ortamı yaratmaktadır. Ama Cemevi yıkılamayacağı gibi yakılamayacaktır da.
 
İ. Melih Gökçek Toplumda Kin ve Nefret Uyandırıyor!
 
Gökçek, Cemevi’nin yakın zamanda kundaklanarak yakılacağını ve bunun da yöre sakinleri tarafından yapılacağını iddia etmektedir. Gökçek bu iddialarını kanıtlamak zorundadır ve kanıtlarını, Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bir kamu kurumunun başındaki bir kişinin sorumluluğuyla, ilgili ve yetkili mercilere iletmeliydi. Hem de bunu, başta yöre halkı olmak üzere, toplumda kin ve nefret uyandıran sorumsuz açıklamalardan önce yapmalıydı.
 
Ancak kimse barınma hakkı ve insanca bir yaşam mücadelesi veren yöre sakinleri ile Alevi yurttaşlar arasına nifak sokamayacak; onların birliğini, dirliğini ve dayanışmasını bozamayacaktır.
 
İ. Melih Gökçek’in Tek Amacı Ranttır!
 
Katılımcı, şeffaf ve demokratik bir belediyecilik anlayışının çok uzağında olan İ. Melih Gökçek, kamu yararını ikinci plana atan rant amaçlı kentsel dönüşüm projeleri ile Ankara’da ekonomik ve sosyal tahribat yaratmaktadır.
 
Biz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Merkezi ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKTD) Genel Merkezi olarak;
 
Rant uğruna, diyalog ve uzlaşmadan uzak bir şekilde yoksul insanları evlerinden çıkarılarak sokağa atılmalarına; onlara hakaret, baskı ve tehditler savrulmasına; ODTÜ binalarını ve Cemevimizi yıkmaya çalışan İ. Melih Gökçek’in tutum ve uygulamalarına karşı durmaya devam edeceğimizi basına ve kamuoyuna sunarız. Saygılarımızla.
 
     Tekin ÖZDİL                                             Ercan GEÇMEZ
HBVKTD Genel Başkanı                         HBVAKV Genel Başkanı

Alevihaber.com - 28 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.