İBB meclis toplantısında cemevi statüsü  hukuk komisyonuna havale edildi

İBB meclis toplantısında cemevi statüsü hukuk komisyonuna havale edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ocak ayı meclis toplantısında cemevlerinin ibadethane statüsünde tanımlanmasına yönelik meclise gündem teklifi verildi. Gündem maddesi Hukuk Komisyonu'na haval

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ocak ayı meclis toplantısının ilki yapıldı.İBB Ocak ayı ilk toplantısı Saraçhane’deki yerleşkede yapıldı. Toplantıya İBB Meclisi 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ başkanlık yaptı.

Toplantıda CHP ve İYİ Parti’nin grup başkanvekillerinin imzasıyla cemevlerinin ibadethane statüsünde tanımlanmasına yönelik meclise gündem teklifi verildi.

İstanbul’da 93 cemevi bulunduğunu ifade eden meclis üyesi, bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. Danıştay’ın 2017, Yargıtay’ın ise 2015’teki kararlarıyla da cemevlerini ibadethane olarak tanımladığı belirtilen teklifte “Bu önergeyle iç ve uluslararası hukukun tescil ettiği üzere cemevlerinin diğer ibadethanelere verilen hak ve hizmetleri eşit olarak almalarına yönelik ibadethane olarak kabul edilmesinin gündeme alınarak Hukuk, Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na havalesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Konu üzerine söz alan AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise, İBB Başkanı İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda konuyu meclis gündemine getireceği yönünde açıklamalarına değindi. Teklifin, İBB Başkanının teklifi ile gündeme alınabileceğini söyleyen Göksu, “Ne hikmetse şu anda bizim elimizde gündem maddeleri var. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın imzasıyla gündeme alınacak bir konu. Sadece ve sadece istismar etmek için -ki CHP her zaman Alevi meselesini istismar etmiştir. Yine istismar etmek… Bu teklifi okuyan arkadaşımızın sağından ve solundan İBB Başkanının fotoğrafını göstererek şunu yaptılar: ‘Ey başkan sen sözünde durmadın, biz meclis üyeleri olarak getiriyoruz’ dediler. Bir belediye başkanının bir imzasıyla gündeme girecek bir konu istismar edilmek üzere buraya getirilmiştir. AK Parti grubu olarak bu gelen konunun gündeme alınarak Hukuk Komisyonu’nda görüşülmesine müspet oy vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Ek teklif oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı. Gündem maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.