İBB'den 6 yeni cami atağı

İBB'den 6 yeni cami atağı

İBB'den 6 yeni cami atağı     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB), İstanbul genelinde altı ayrı cami yapımı...

A+A-

İBB'den 6 yeni cami atağı    İBB'den 6 yeni cami atağı   
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB), İstanbul genelinde altı ayrı cami yapımı için  düğmeye bastı. Bir süre önce olağanüstü biraraya gelen AKP Meclis Grubu üyeleri, yaklaşık iki aydır bekleyen projelerle ilgli görüşmelerin başlatılması talebinde bulunarak, dosyayı ivedi bir biçimde İmar Komisyonu'na gönderme kararı aldı. Başta Beyoğu ve Bakırköy olmak üzere, İstanbul'un altı ayrı meydanında cami yapılmasını öngören dosya, Taksim'e yapılacak caminin projesini de içermesi bakımından büyük önem taşıyor.

CAMİ TAKSİM GEZİ PARKINA

AKP üyelerinin, Taksim'e yapılacak olan cami projesini, bu yolla başka bir dosya içinde bir bütün olarak geçirmeye hazırlandıkları dile getirilirken, bu projede de, Taksim'e yapılacak olan caminin, Taksim Gezi Parkı sınırları dahilinde planlandığı vurgulanıyor. Bu arada İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın, konunun önmüzdeki meclis toplantısına yetişmesi için, İmar Komisyonu'na dosyasının acil görüşülmesi talebini ilettiği kaydeliyor.

AKP Belediye Meclis Grubu'nca görüşülerek, İmar Komisyonu'na gönderilme kararı alınan ve İstanbul genelinde altı ayrı cami inşasını öngören dosyanın İBB Meclisi gündemine gelmesine, başta CHP grubu olmak üzere birçok üyenin karşı çıktığı ve dosyanın gündeme alınmaması konusunda çalışma başlatıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanı Kemal Akar, vatandaşların ibadet hürriyetini teminat altına alan cami inşaatına karşı çıkmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ancak İstanbul'un bu kadar sorunu varken cami inşaatı ile ilgili dosyanın ivedi gündemle görüşülmesine sonuna kadar karşı çıkacaklarını bildirdi. Bu arada çeşitli sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa hareket ettikleri belirtilen bazı bağımsız meclis üyelerinin de, meclis başkanlığına bini aşkın imzadan oluşan ve dosyanın acil gündemle görüşülmesine karşı çıkan bir dilekçeyi İBB ve Meclis Başkanlğı'na sunmaya hazırlandığı vurgulanıyor.

BOGAÇ YUZGUL
BİRGÜN GAZETESİ - 01.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.