İBDA-C işaretleriyle tekbirli protesto!

İBDA-C işaretleriyle tekbirli protesto!

İBDA-C işaretleriyle tekbirli protesto!Yüksek mahkeme önünde şeriat eylemiANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Anayasa Mahkemesi’nin türbanın...

A+A-

İBDA-C işaretleriyle tekbirli protesto!İBDA-C işaretleriyle tekbirli protesto!

Yüksek mahkeme önünde şeriat eylemi

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Anayasa Mahkemesi’nin türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını düzenleyen anayasa değişikliğini iptal etmesi nedeniyle mahkeme önünde toplanan bazı kişiler, şeriatçı terör örgütü İBDA-C işaretleriyle protesto gösterisi düzenledi.

İlmi Araştırmalar Vakfı üyeleri tekbir getirerek daha önce hiçbir göstericinin yaklaştırılmadığı Anayasa Mahkemesi’nin önüne türbanla yapılmış siyah çelenk bıraktı.Vakfın başkanı Mehmet Pamak, “Başörtüsü Allah’ın ayeti Kuran’ın emridir, Allah’ın emrini kaldırmaya gücü yetecek hiçbir otorite yoktur” dedi. Kararın alınmasının ardından Anayasa Mahkemesi binası ve üyelere yönelik güvenlik önlemleri arttırıldı.

CUMHURİYET - 7 Haziran 2008

‘Allah’ın azabıyla uyarıyoruz’

KJLKLJKLJ

Anayasa Mahkemesi’nin önünde toplanan bir grup protesto gösterisi yaptı. FOTOĞRAF: YAVUZ ÖZDEN

ANKARA /DİYARBAKIR /İSTANBUL - Anayasa Mahkemesi’nin önünde bir grup eylem yaptı. İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı üyesi grup mahkeme önünde tekbir getirerek sloganlar attı. Üç türbanlı kadın ve üç erkek üzerinde ‘Anayasa Mahkemesi kararı İslami değerlere yönelik yeni bir baskıdır. Başörtüsü Allah’ın emridir; bu emri ortadan kaldıracak hiçbir güç tanımıyoruz’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Diyarbakır’da ise Özgür-Der üyesi bir grup cuma namazı sonrası eylem yaptı. Sık sık, ‘Kahrolsun laik diktatörlük’ sloganları atıldı. Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Yılmaz, “İnancımızı hedef alan hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Mahkemeye de kararına da, bu kararın temelindeki resmi ideolojiye de saygı duymuyoruz...

Ey zalimler, bu kararın altına imza atanlar, ahirette bu yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz. Haberiniz olsun ki, cehennem Allah’ın dinine savaş açan zalimler içindir. Sizi Allah’ın azabıyla uyarıyoruz” dedi. Genç siviller adlı grup ise İstanbul’da Galatarasay Lisesi’nin önünde türban kararını protesto etti. Saraçhane’de ayrı ayrı toplanan Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği üyeleri eylem yaptı. (Radikal)

RADİKAL- 7 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.