İçinde Cem Evi olan kültür merkezinin temeli atıldı

İçinde Cem Evi olan kültür merkezinin temeli atıldı

İçinde Cem Evi olan kültür merkezinin temeli atıldı   Bornova Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. İzmir Büyükşehir...

A+A-

İçinde Cem Evi olan kültür merkezinin temeli atıldı  İçinde Cem Evi olan kültür merkezinin temeli atıldı 
 
Bornova Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, belediye olarak zoru başardıklarını, hedefi büyüttüklerini söyledi. 

Kültür merkezlerinin, Anadolu kültürünün yaşaması ve gelecek kuşaklara iletilmesini sağlayacağını belirten Kocaoğlu, Altındağ ve Naldöken'de de kültür merkezi oluşturma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Kültür merkezinin herkese hayırlı olmasını dileyen Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ile merkezin temelini attı. Özel, Cem Evi hizmeti de verecek bu merkezin, temellerini atanların unutulmayacağını söyledi.

Zaman - 25 Ekim 2007


'Hayali projelerle hiç işimiz olmaz'


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, temelini atıp başlattıkları projelerin, kentte 20 yılda yapılan işlerin toplamı kadar olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "30 yılda ne konuşulduysa, başlattık. Hayali projelerle hiç işimiz olmaz" dedi. Kocaoğlu, Atatürk mahallesinde inşa edilecek ve cemevi olarak da kullanılacak Bornova Kültür Merkezi'nin temelini attı. Törende konuşan Kocaoğlu, hayali projelerle ilgilenmediklerini, "Tek kelimeyle zoru başardık, hedef büyüttük. Metro için yaklaşık 80 milyon YTL harcıyoruz. Homeros Vadisi projemiz tamamlanmak üzere. Hamdi Dalan Kavşağı, Karayolları'nın işiydi, ama kamulaştırmayı biz yapıyoruz. Bu iş için 20 milyon YTL ödedik. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki düğümü çözdük. Orası, buz hokeyinin de yapılabileceği bir buz pisti olacak. Bornova Kültür Merkezi, vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. Bornova Blediye Başkanı Sırrı Aydoğan da Kocaoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ERTAN GÜRCANER - YENİ ASIR


Bornova Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'nde inşa edilecek Bornova Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Merkezin içinde bir cemevi bulunacağı belirtildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, vatandaşları sükunete, birlik ve beraberliğe çağırdı. Kocaoğlu, "Anadolu insanının adam gibi dik duruşunu sergileyelim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bütün vatandaşlarımız, bayraklarını alıp resmi törene coşkulu bir şekilde katılsın." dedi.

Cihan Haber Ajansı - 24.10.2007


Bornova Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, temelini atıp başlattıkları projelerin, kentte 20 yılda yapılan işlerin toplamı kadar olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "İzmir'in altyapısını önümüze koyduk gidiyoruz. Kentte 30 yıldır konuşulan işleri yapıyoruz. 30 yılda ne konuşulduysa başlattık. Hayali projelerle işimiz yok" dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kültür merkezi de Bornova'ya kazandırıyor. Atatürk Mahallesi'nde inşa edilecek Bornova Kültür Merkezi'nin temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, hayali projelerle işleri olmadığını, kentte 30 yıldır konuşulan işleri başlattıklarını söyledi. Konuşmasında, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğine de dikkat çeken Kocaoğlu, vatandaşları sukunete, birlik ve beraberliğe çağırırken, "Anadolu insanının adam gibi dik duruşunu sergileyelim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, tüm vatandaşlarımız bayraklarını alıp resmi devlet törenine coşkulu bir şekilde katılsın. Tüm dünyaya, birlik ve bütünlüğümüzü gösterelim" dedi.

Konuşmasına, "Tek kelimeyle zoru başardık, hedefi büyüttük" sözleriyle başlayan Başkan Kocaoğlu, "Çok sıkıldık, hırpalanmaya çalışıldık. Ama sonunda kendine güven, dostlara güven egemen oldu. Artık kimse Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı işleri konuşmuyor, yapılan işleri konuşuyor" dedi.

Bornova merkeze metronun gelmesinin hayal olduğunu, ancak bu çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, metro hizmete alındığında yalnızca Ege Üniversitesi'nden 50 bin kişinin bu çağdaş ulaşım sisteminden yararlanacağını söyledi. Bornova'da çok sayıda projeyi yaşama geçirdiklerini belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti, "Metro için yaklaşık 80 milyon YTL harcıyoruz. Homeros Vadisi projemiz yarı yarıya tamamlandı. Hamdi Dalan Kavşağı Karayolları'nın işiydi, biz yapıyoruz; yalnızca kamulaştırmaları için 20 milyon YTL ödedik. Hamdi Dalan Kavşağı sayesinde Bornova'ya ilk kez ışıksız giriş-çıkış olacak, ilçenin birçok mahallesi ana güzergaha bağlanmış olacak. 5 milyon YTL kamulaştırma bedeli de Yavuz Selim Caddesi için harcadık. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Mustafa Kemal Caddesi'ne alternatif bir güzergah olacak. Kudurgan Deresi'ni ıslah ediyoruz; en acil olan kısımlarında çalışmalar tamamlandı. Doğanlar'da, planlarda bulunmasına rağmen ortada olmayan bir yol var; onun da en azından bir bölümünü yapacağız. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ise çok enteresan bir olay. Enteresan, enteresan, enteresan; başka bir şey söylemiyorum. İskender'in düğümü çözdüğü gibi biz de bu düğümü çözdük. Burası uluslararası bir alan olacak. Toplam 200 dönümlük alanda, dağcılık sporları yapılabilecek bir alandan, 6 bin kişilik anfitiyatroya kadar bir çok etkinlik alanı bulunacak"

Bornova Kültür Merkezi'nin de ilçede bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu merkezin, Alevi vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diledi. İzmir'in alt yapısını önlerine koyup ilerlediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu kentte 30 yıldır ne konuşulduysa başlattık. Hayali projelerle işimiz yok. 30 yılda konuşulanları yapıyoruz. Kaynak da yaratıyoruz, buluyoruz. Temelini atıp başlattığımız projelerin 2008'den itibaren açılışını yapacağız. Kente yatırım gelecek, gelişecek, vatandaşlarımızın hayat standartı yükselecek. Büyükşehir Belediyesi'nin kurulduğu 1984'den günümüze yaklaşık 20 yılda yapılan işlerin toplamı kadar temel attık, iş yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı 24.10.2007 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.