İçki servisine perşembe yasağı

İçki servisine perşembe yasağı

İçki servisine perşembe yasağı  Türkiye Kömür İşletmeleri’nin Yatağan Geli Tesisleri'nde perşembe akşamları içki...

A+A-

İçki servisine perşembe yasağıİçki servisine perşembe yasağı
 
Türkiye Kömür İşletmeleri’nin Yatağan Geli Tesisleri'nde perşembe akşamları içki servisinin yasaklandığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tes-İş Muğla Şube Başkanı Fatih Erçelik ve bir grup sendikacı arkadaşına, 27 Aralık Perşembe akşamı garsonlar "Üst düzey bir yöneticinin sözlü talimatıyla perşembe akşamları cumaya bağlanan gece olması nedeniyle içki servisi yapamıyoruz" diyerek içki vermedi. CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Bakan Hilmi Güler’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Bakanlığınız bünyesinde içki servisinin yasaklandığı başka tesisler de bulunmakta mıdır?" dedi. Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin de, "Din komiserliği mi yapılıyor?" diye sordu.

‘Mundar bardaklar’a içki dolacak

Ankara’daki Laila’nın başına gelmeyen kalmadı. Karşısına AKP Genel Merkezi’nin taşınmasıyla devredilen ve içkisiz olarak Şahhane adıyla hizmete başlayan restoranda kriz çıkınca yeniden içki servisine başlandı. Şahhane’nin sahibi Hasan Yıldırım, mönüden içkiyi çıkarıp içki içilen bardakları atmıştı. Yıldırım, içkisiz restorana dönme nedenini, “Bu siyasi bir karar değil ticari bir karar” olarak açıklamıştı. Ancak “ticari karar” restorana zarar olarak döndü. İçkisiz Şahhane müşterilerinden umduğu ilgiyi bulmadı. Bunun üzerine Şahhane’nin mönüsüne yeniden içki eklendi. Şahhane yetkilileri konuyla ilgili, “Müşterilerimizden gelen yoğun talepler üzerine içkiyi koyduk. Ticari kaygılar denebilir” açıklamasını yaptılar.

TÜRBANLI İŞLETMECİ

Şahhane’nin işletmeciliğini ise yine Yücel Tufan ve türbanlı eşi Suna Tufan yürütecek. Böylece ilk kez içkili bir restoranın türbanlı bir işletmecisi olacak.

Deniz GÜÇER / ANKARA - AKŞAM  - 4 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.