İçki ve sigara yasağı yayılıyor

İçki ve sigara yasağı yayılıyor

İçki ve sigara yasağı yayılıyorAKP iktidarı içki yasağını sürekli genişletiyor. Her yıl düzenlenen ve on binlerce insanın katıldığı...

A+A-

İçki ve sigara yasağı yayılıyorİçki ve sigara yasağı yayılıyor

AKP iktidarı içki yasağını sürekli genişletiyor. Her yıl düzenlenen ve on binlerce insanın katıldığı Denizli Kefe Yaylası Şenlikleri’nde, bu yıl sigara ve içki içilmesi ve satılması yasaklandı. 4. Murat’ı aratmayan bir uygulamaya imza atan AKP’li Belediye Başkanı Zeybekçi’nin bu yasağı kentte tartışma yarattı.

soL (Denizli) Bu yıl 15.’si düzenlenen Kefe Yaylası Şenlikleri’ne katılanlar, sigara ve içki içemiyor. Serinhisar Kaymakamı Mustafa Yıldız ile Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel arasındaki sürtüşme, bölgede alkol ve sigara satışının yasaklanmasıyla sonuçlandı.

İçmek de yasak

Şenliklerin yapıldığı alanda, alkol ve sigara tüketiminin yasaklandığını belirten bölge halkı, konser alanında sigara ve içki içenlerin cezalarla karşı karşıya kaldığını ve hatta konser alanından zorla dışarı çıkarıldığını söyledi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Yayladaki şenlikler dolayısıyla her yıl rutin olarak alınan güvenlik önlemleri de bu sene şaşırtıcı bir biçimde arttı. Bölgede görev yapan yaya ekiplerin yanı sıra alana bir emniyet çadırı kurulurken, yaklaşık 6 motorize ekip de yayladaki güvenliği sağlamakla görevlendirildi. Ortaya atılan bir diğer iddia ise, resmi görevlilerin yanı sıra bir de özel güvenlik görevlilerinin mecbur kılındığı yönünde.

Esnaf durumdan şikayetçi

Alkol ve sigaranın tamamen yasaklanması nedeniyle şenlikler kapsamında alana gelen esnaf da durumdan bir hayli rahatsız. Vergilerini verdikleri halde içki satmalarının yasaklandığını söyleyen işyeri sahipleri, bu sene neden böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını bilmediklerini ifade ediyor.

03 Ağustos 2008 - Sol.org.tr

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.