İçki Yasağı Tartışması

İçki Yasağı Tartışması

İçki Yasağı TartışmasıAKP'li Belediye Meclisi üyeleri, yenilenen Atatürk Parkı'ndaki restoranlarda içkinin yasaklanması...

A+A-

İçki Yasağı Tartışmasıİçki Yasağı Tartışması

AKP'li Belediye Meclisi üyeleri, yenilenen Atatürk Parkı'ndaki restoranlarda içkinin yasaklanması için önerge verdi. CHP'li üye Gönül Yarış, 'Yasakla bir yere varılamaz' dedi

Balıkesir'deki Atatürk Parkı'nda 1.5 yıl önce başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında Park Restoran, Mini Golf gibi içki servisi yapılan 5 restoran yıkıldı. Yerlerine iki büfe, bir kafeterya, bir restoran ve bir de kır bahçesi yapıldı.

AKP'li Belediye Meclis üyeleri, başkanlığa verdikleri yazılı önergede, Atatürk Parkı'nın "içkili yerler bölgesi"nden çıkarılmasını istedi. Önerge incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi. 4'ü AKP'li, 1'i CHP'li 5 üyeden oluşan İmar Komisyonu'nun incelemelerinin ardından, konu Belediye Meclisi'nin mart ayındaki toplantısında bir kez daha görüşülecek.

Balıkesir Belediye Başkanı AKP'li Sabri Uğur, nisan ayında açılması planlanan Atatürk Parkı'ndaki restoran ve büfelerde içki tüketimi ve satışının yasaklanması yönünde verilen önergenin mecliste karara bağlanacağını söyledi. Belediye Meclisi'nde Başkan Uğur'la birlikte 22 AKP'li, 10 CHP'li üye bulunuyor.

Eğer öneri kabul edilirse Atatürk Parkı'ndaki restoran ve büfelerde içki içilemeyecek ve satılamayacak. Parkta dokunulmayan tek yer olan Balıkesir Tenis İhtisas Kulübü (BATİK) lokalinde ise öneri reddedilse bile spor kulübü lokallerine getirilen yasak nedeniyle içki servisi yapılamayacak.

Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi, eksi Kültür İl Müdürü Gönül Yarış, "İçki olayı kişinin tercihidir. İsteyen içer, isteyen içmez. Parkta eskiden olduğu gibi denetimli bir şekilde restoranlarda içki içilmesine izin verilmeli" dedi.

Yarış şunları söyledi: "Balıkesir şehir merkezinde nerdeyse insanların gideceği yer kalmadı. Herkes zengin değil, altında arabası yok. Alternatif alanlar olmalı. Alkollü yer de olsun, alkolsüz yer de. İnsanlar tercihlerini kendileri yapsın."

COŞKUN YAMAN Balıkesir DHA
MİLLİYET - 14 Şubat 2008 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.