İçki yasağı zirveye çıktı

İçki yasağı zirveye çıktı

Uludağ'da İçki yasağı Türkiye’nin en önemli turizm bölgesinde her şey Arap turistlere göre değiştiriliyorArap turistlerin...

A+A-

İçki yasağı zirveye çıktı

Uludağ'da İçki yasağı
 
Türkiye’nin en önemli turizm bölgesinde her şey Arap turistlere göre değiştiriliyor

Arap turistlerin ‘yabancılarla fazla yakın olmak istememesi’ nedeniyle teleferiklerde yolcu sayısı azaltılıyor.

Arap turistlerin “Yabancılarla fazla yakın olmak istememesi” nedeniyle teleferiklerde yolcu sayısı azaltılırken birçok restoranda da artık içki servisi yapılamaz oldu.

Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan istasyonları arasında 1962’den bu yana yolcu taşıyan teleferikte Arap turistlerin, bazı turizm şirketleri aracılığıyla ilettikleri “Yabancılar bize fazla yaklaşmamalı. Vücutları kadınlarımıza, kızlarımıza değiyor. Bu olursa Uludağ’a gelmeyiz” yönündeki istekleri üzerine AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi. 40 kişilik kabinlerdeki yolcu sayısı 25’e düşürülünce Uludağ’a çıkmak isteyenler uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Teleferiğin oteller bölgesine kadar uzatılması işinin, ihaleye çıkılmaksızın Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Şentürkler Şirketi’ne devredilmesi ve yeni kısımda VIP vagonların konulacağının açıklaması da tartışma yarattı. Turizimciler bu uygulamayla harem-selamlık yolcu taşımacılığı yapılacağını öne sürdüler.

Teleferiğin yolcu taşıdığı bölgelerde bulunan “kendin pişir kendin ye” türü lokantalarda da Araplar turistlerin olduğu dönemlerde içki servisi yapılmaması dikkat çekti. Adının açıklanmasını istemeyen bir işletmeci, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla içki nedeniyle sorun yaşadıklarını, bürok-ratların içki servisi konusunda baskı yaptığını iddia etti. Başbakan Tayip Erdoğan’ın, Uludağ’daki çarpık yapılaşmayla mücadele edilmesini istemesinin ardından Bursalı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de Uludağ’da 3. bir bölge oluşturulması ve burada Osmanlı mimarisine uygun otellerin yapılması çağrısı da tartışma yarattı.

Uludağ, yaz kış yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Ancak AKP’li belediye 40 kişilik teleferik kabinlerindeki yolcu sayısını 25’e düşürünce Uludağ’a çıkmak isteyenler saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Cumhuriyet - 26 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.