İddia: Çelik 'Açık lisede türbana karışmayın' dedi

İddia: Çelik 'Açık lisede türbana karışmayın' dedi

İddia: Çelik 'Açık lisede türbana karışmayın' dedi RADİKAL - ANKARA - Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli...

A+A-

İddia: Çelik 'Açık lisede türbana karışmayın' dediİddia: Çelik 'Açık lisede türbana karışmayın' dedi

RADİKAL - ANKARA - Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in valilere 'Açık liselerde türbana karışmayın' talimatı verdiğini iddia etti.

Adıbelli, 17 Ocak 2008 tarihinde valilerle bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in valilere "27-28 Ocak'ta yapılacak sınavlarda kılık kıyafet serbest olacak, karışmayın" uyarısında bulunduğunu ileri sürdü.

Adıbelli, 27-28 Ocak'ta açık lise sınavlarına türbanlı ve çarşaflı öğrenci girmesine izin verdikleri için 81 il valisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Suç duyurusu sonrasında bazı valilerin açıklamaları oldu. Valilerimiz, 17 Ocak'ta Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Çelik ile bir araya geldiklerini hatırlattılar. Valiler bu toplantı sırasında Bakan Çelik'in kendilerine 27-28 Ocak'ta yapılacak açıköğretim sınavlarında herkesin istediği kılık kıyafetle sınavlara girebileceğini ve kendilerinin buna izin vermesi uyarısında bulunduğunu açıkladılar" dedi.

RADİKAL - 7 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.