'İddianame hukukun Kerbelası'

'İddianame hukukun Kerbelası'

'İddianame hukukun Kerbelası'“Alevi olmak”la suçlanıyorumTutuklu sanık Tuncay Özkan: Ergenekon iddianamesi Türk hukukunun...

A+A-

'İddianame hukukun Kerbelası''İddianame hukukun Kerbelası'

“Alevi olmak”la suçlanıyorum

Tutuklu sanık Tuncay Özkan: Ergenekon iddianamesi Türk hukukunun Kerbelası’dır. Zulmüyle hatırlanacaktır. Her şey unutulur, bu zulüm hatırlanır

İkinci Ergenekon davasının dünkü duruşmasında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık, gazeteci-yazar Tuncay Özkan savunma yaptı.

Duruşmada Özkan mahkeme heyetine de seslenerek, “Lütfen bana söyleyin, benim hatam ne? Ben nerede yanlış yaptım? Niye öyle bakıyorsunuz? Okuyup kabul ettiğiniz metin bir politik metin. Bu iddianame Türk hukukunun Kerbelasıdır. Zulmüyle hatırlanacaktır. Her şey unutulur, bu zulüm hatırlanır” dedi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ikinci Ergenekon davasının dünkü 26. oturumunda tutuklu sanık Özkan savunma yaptı. Özkan savunmasına, “Burada bulunmam konusunda bilgi sahibiyim ama suçum konusunda hâlâ bilgisizim” diye başladı.

‘Beni öldürme emri verildi’

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in önceki gün duruşmaya gözlemci olarak katılan CHP milletvekillerinin “milletvekilliklerinin düşürülmesi talebini” eleştiren Özkan, “Savcılık makamı dün (önceki gün) siyaset yapmıştır. Bu sıralarda AKP’li vekiller olsaydı ne değişirdi? Bu neyin işaretidir?” diye konuştu.

“Demokrasi kuş mudur? Tavuk mudur?” diye soran Özkan, “Toplumsal sorumluluğu yani milletvekilerine de orada oturma deyip kırıp bir kenara koydum, geriye ne kalıyor, Recep’in tavuğu kaldı. Savcılar Recep’in tavuğu var ya hani, demokrasiyi Recep’in tavuğuna dönüştürdüler. Bize göre demokrasi ağzında zeytin dalı taşıyan bir güvercindir” dedi.

“Alevi olmak”la suçlandığını anlatan Özkan, “Muharrem ayındayız, buyurun, bize de iftara bekleriz. İnançlarımızdan dolayı da mı sorgulanacağız?” diye konuştu.

İstanbul Adliyesi’nde yürütülen “Matkap operasyonu” kapsamında Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan’ın kendisini Muşlu korucu bir aileye öldürtmek için anlaştığının anlaşıldığını öne süren Özkan, “İfade verirken Zekeriya Öz de odaya girdi. O da dinledi. Matkap dosyasını getirin. Bu mafya liderini dinleyin. Zekeriya Öz’ü dinleyin” diye konuştu.

‘Sarıkızı da bilirim’ paniği

Erzincan Kemaliyeli ve Türkmen olduğunu söyleyen Özkan, Fırat’ta yüzdüğünü, madenini, taşını, ağacını otunu bildiğini belirterek ismini bildiği bazı otları da saydı. Bu sırada “Sarıkızı da bilirim” demesi avukatı ve bazı sanıkların müdahalesine neden oldu. Özkan, “Sarıkız ot canım. Bizim yöremizde bir bitkidir” dedi.

Özkan, “Hrant Dink, Ermeni sorununun emperyalist güçlerin bir oyunu olduğunu bilen ve karşı çıkan tek Ermeni aydındır” diye konuştu.

Tutuklandıktan sonra 16 gün Metris Cezaevi’nde kaldığını söyleyen Özkan, avlunun üstünün tel örgülerle kapatılmasının sebebini sorduğunda, “İhbar gelmiş beni helikopter ile kaçıracaklarmış. Bu yüzden avlunun üzeri kapalıymış” denildiğini anlattı.

Milliyet - ESRA ALUS - İstanbul - 23 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.