İddianamede Hüseyin TUĞCU'da var

İddianamede Hüseyin TUĞCU'da var

İddianamede Hüseyin TUĞCU'da varYargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman YALÇINKAYA tarafından açılan AKP'nin kapatılması...

A+A-

İddianamede Hüseyin TUĞCU'da var İddianamede Hüseyin TUĞCU'da var

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman YALÇINKAYA tarafından açılan AKP'nin kapatılması ile ilgili dava iddianamesinde "Alevi Milletvekili" olarak kamuoyuna sunulan AKP'nin Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu’nun ismide yer alıyor. İşte iddianamede ki o bölümler :
                 
40) AKP Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu’nun, 2008 yılı Ocak ayında "Cemevleri resmi statüde camiler gibi birer ibadethane olamaz. Bu durum, Müslüman Türk toplumunun ayrışmasında ve birbirlerine karşı bakış açılarının sertleşmesinde etkin rol oynayabilir", ne Osmanlı ne de Cumhuriyet döneminde cemevi kavramının olduğunu, Alevi-Bektaşi Türk kültüründe toplantı mekânı olarak geçmişte 'dedeevi' tabiri kullanılırken günümüzde cemevi kavramı ön plana çıkmıştır, ... Nakşi, Rufai, Kadiri, Nurcular, Süleymancılar, Fethullahçılar gibi grupların toplantı yaptıkları özel mekânlar ile Alevi-Bektaşi toplumunun toplantı mekânları da özel mekânlardır" diye söylediği, bu kapsamda bir dönem zorunluluktan dolayı kaldırılan tekke ve zaviyelere ilişkin yasanın sosyal gereksinimler çerçevesinde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Tuğcu, "Zaten bu dini sosyal gruplar varlıklarını yıllardır sürdürüyorlar. Devleti millete, milleti devlete küstürmenin ne gereği ne de anlamı vardır" görüşünü dile getirdiği, (Ek.128)

43) Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyesi ve Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu’nun 2007 yılı Eylül ayında bir gazetecinin, “Son dönemde, devletten iş alacak müteahhitlerin eşlerinin örtünmeye başladığı, hükümetin bu tür uygulamalarında da söz edilen iddialar var, bunlara ne diyorsunuz” şeklindeki sorusunu “Evet tabiî ki bunlar olabilir, insanın olduğu her yerde her şey mümkün… Elbette iş alacaksa kendine çeki düzen verecektir insan. Bu yönetimin durumuna göre şekillenecektir…” biçiminde yanıtladığı, (Ek.131)

İşte İddianamenin Tam Metni  
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın AKP’nin kapatılması istemiyle açtığı davanın 162 sayfalık iddianamesinin tam metnini indirmek için tıklayın...
 
İddianameyi bilgisayarınıza indirmek için Tıklayın

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.