İETT sadece iki okula servis veriyor, ikisi de İHL

İETT sadece iki okula servis veriyor, ikisi de İHL

İETT sadece iki okula servis veriyor, ikisi de İHL   İETT'nin 'ölü saat'teki servisinden yararlanan öğrenciler, ayda 32 YTL'ye...

A+A-

İETT sadece iki okula servis veriyor, ikisi de İHLİETT sadece iki okula servis veriyor, ikisi de İHL
 
İETT'nin 'ölü saat'teki servisinden yararlanan öğrenciler, ayda 32 YTL'ye evlerinin yakınındaki duraktan okula gidip geliyor. İsteyen herkese açık hizmetten sadece iki okul yararlanıyor.
 
RADİKAL - İSTANBUL - 'Harembüs' görüntüsü veren İETT otobüsüyle ilgili olarak Radikal'i yanıtlayan İETT yetkilileri, bunun hat ve saat uygun olduğunda talep edilen tüm okullara verilen bir hizmet olduğunu söyledi. Ancak, hizmetten yararlananlar arasında sadece iki okul bulunması üstelik ikisinin de imam-hatip lisesi olması dikkat çekti. İETT'nin 'Gayet normal' dediği servis dün yapılmadı. Tam gün eğitim yapan okulun öğrencileri normalden bir saat erken dağılıp, normal otobüslerle evlerine döndü.

DHA'nın önceki günkü haberinde Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmam-Hatip Lisesi'nin kız öğrencilerini taşıyan İETT otobüsünün fotoğrafları yer aldı. Habere göre okul servisi yazılı otobüse sadece İHL'li kızlar biniyor, otobüs yolcu almadan doğruca okula gidiyordu.

32 YTL'ye servis

Radikal'in görüştüğü İETT yetkilileri, bunun 'ölü kilometre'leri değerlendirmek için yapılan bir hizmet olduğunu söyledi. Yani, sabah garajdan ilk seferi için kalkacağı durağa giden otobüs, eğer talep olursa yolu üzerindeki kurum ve okullara servis hizmeti veriyor. Bu hizmet için ayrıca para ödenmiyor, yolcular akbil basıyor. Bu durumda sabah gidiş ve dönüşte 80 YKr'lik indirimli akbili basan öğrenciler, okullarına, belli bir duraktan ayda 32 YTL karşılığında gidip geliyor.

İETT yetkililerinin verdiği bilgiye göre, öğrenciler akşam saatlerinde yine aynı otobüse biniyor. Dönüşte öğrenci harici yolcu alınıyor. Tek fark otobüsün öğrencileri aldığı ilk durağa kadar götürmesi oluyor. Güzergâh uygun olursa isteyen her okula servis verebileceklerini söyleyen yetkililer, "Örneğin Bakırköy'deki okulun öğrencileri için Ataköy'de oturanlar talep ederse kabul edilir. Ama örneğin Sultanahmet'teyse kabul edilemez. Şartımız güzergâhın uygunluğu" dedi.

Bir garip çelişki: Erkek var mı, yok mu?

Otobüste neden sadece türbanlı kız öğrencilerin bulunduğuysa anlaşılamadı. Kazım Karabekir İHL yöneticilerinin verdiği bilgiye göre bunun nedeni, geçen yıla kadar karma olan okulun bu yıl sadece kız öğrenci kabul etmesiydi.

Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, servisin kızlı erkekli binilen bir servis olduğunu söyledi. Topbaş şöyle konuştu: "Orada yalnız kızlar değil, kız-erkek karışık. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Buradan başka bir yere çekmeye çalışanlara ithaf olunur. İETT'miz büyük bir kuruluş bu tür hizmetler vermiştir, verecektir. Otobüsümüz yeterli olduğu müddetçe talep eden başka okullara da veririz. Benden önce başlamış, servis niteliğinde bir çalışma."

İETT'nin 'depar servis' dediği servisinden yararlanan kurum ve okullar şunlar: "Hâkim ve savcılar: 36 servis, Hava Harp Okulu dört servis, 66. Zırhlı Tugayı beş servis, 1. Ordu Muhabere Alay Komutanlığı iki servis, Maslak öğrenci Yurdu bir servis, Atatürk Öğrenci Yurdu bir servis, Arnavutköy Polis Okulu bir servis, Küçükköy İHL ve Eyüp İHL birer servis."

FOTOĞRAF: GÖKHAN DANACI / DHA
14 Aralık 2007 - RADİKAL

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.