İftara gidene 'düşkün' diyecekler

İftara gidene 'düşkün' diyecekler

İftara gidene 'düşkün' diyeceklerAlevi dedeleri, Başbakan Erdoğan'ın Alevi örgütlerine yarın vereceği iftar yemeğine katılanları...

A+A-

İftara gidene 'düşkün' diyeceklerİftara gidene 'düşkün' diyecekler

Alevi dedeleri, Başbakan Erdoğan'ın Alevi örgütlerine yarın vereceği iftar yemeğine katılanları "düşkün" olarak ilan etmeye hazırlanıyor

Alevi Araştırmaları Merkezi Reha Çamuroğlu'nun girişimleriyle AKP'nin Alevi açılımının parçası olarak ilan edilen ve yarın yapılacak "muharrem iftarı"na katılanları düşkün olarak ilan edeceklerini açıkladı.

Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, bu girişimlerin içerisinde bulunmasını eleştirdiği AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğyemeğe katılacakların Alevi toplumuna en büyük kötülüğü yapacağını savunan Yıldırım, şöyle dedi:

"Hızır Paşa Sivas'ta Pir Sultan Abdal'ı asarak, tarihte kötü bir üne sahip oldu. Reha Çamuroğlu'nun yaptığının da Alevi toplumuna göre bundan bir farkı yoktur. O da Alevilerin asimile edilme çabasına katkıda bulunarak tarihteki yerini almıştır."

Yemeğe katılacakların, Aleviler tarafından kutsal sayılan 12 dedenin bir araya gelmesiyle "düşkün" ilan edileceği belirtildi. Alevi dedelerin bugün düzenlenecek basın toplantısında, muharrem ayının "yas ayı" olduğuna vurgu yapacağı öğrenilirken, yemeğe katılacakların son kez uyarılacağı kaydedildi.

"Düşkünlük", Alevi yol ve erkan ilkelerine aykırı davranarak Alevilere ve Aleviliğe zarar veren kişilere uygulanan bir yaptırım anlamına geliyor. Düşkün ilan edilen kişi ile Alevi toplumunun her türden ilişkisi kesiliyor.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da yaptığı yazılı açıklamada, iftarı, "Alevi işbirlikçiler aracılığıyla yeni bir Alevi asimilasyon politikasının hayata geçirilmesi" olarak değerlendirdi.

ANKARA Milliyet
10 Ocak 2008 - AHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.