İftarda KKTC ve ABD temsilcisi

İftarda KKTC ve ABD temsilcisi

İftarda KKTC ve ABD temsilcisiBaşbakan Erdoğan'ın da katılacağı 11 Ocak'taki Alevi iftarına, KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ve ABD Büyükelçiliği...

A+A-

İftarda KKTC ve ABD temsilcisiİftarda KKTC ve ABD temsilcisi

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı 11 Ocak'taki Alevi iftarına, KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ve ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowney'nin de geleceği açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 11 Ocak'ta düzenlenecek Alevi iftarına KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın yanı sıra ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowney'nin de katılacağı bildirildi.

Yüzden fazla Alevi derneğinin katılımıyla gerçekleşecek iftarın düzenlenmesinde etkin rol alan Abdal Musa Vakfı Basın Sözcüsü Ertuğrul Aslan, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "KKTC Cumhurbaşkanı Talat'tan 'iftarınıza katılmak isterim' talebi ulaştı. Ancak biz davetiyemizde Başbakanımız düzeyinde çağrı yapmıştık. Talat'a davet gönderdiğimizde kendi cumhurbaşkanımızı ihmal edeceğimizi düşündük. Bu nedenle KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'e ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'ya davet gönderdik" dedi.

Yemeğin organizasyonundan sorumlu olan, Erdoğan'ın Alevilerle ilgili özel danışmanı AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu da yemeğe KKTC tarafından sadece Turgay Avcı'nın katılacağı bilgisini verdi.

Aslan yemek için tüm bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra Ankara'daki yabancı büyükelçiliklerden sadece ABD Büyükelçiliği'ne davet yapıldığını ve büyükelçilik maslahatgüzarı Nancy McEldowney'nin iftara katılacağını bildirdi.

ANKARA Milliyet

Cemevi için arazi

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın KKTC'deki Bektaşi-Alevi derneklerine yönelik sıcak yaklaşımından memnun olduklarını ifade eden Aslan, Talat yönetiminin Gazimagusa'da cemevi yapılabilmesi için 10 dönümlük arazi tahsisinde bulunduğuna dikkat çekti.

İftarda KKTC ve ABD temsilcisi

'Başbakan Sivas'taki yürüyüşe katılsın'

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Ocak'ta düzenlenecek olan Alevi iftarına katılmaması gerektiğini belirterek "Başbakan samimi bir açılım düşünüyorsa 2 Temmuz'da Sivas'ta halkımızla birlikte yürümelidir. Bu iyi bir başlangıçtır" dedi. Eser, "Muharrem ayı bizim için yas ayıdır. Oruç açma inancımız da bir ziyafet sofrası niteliğinde değildir ve adına da 'iftar' denmez. Orucun siyasi şov için kullanılması bizce ayıptır" diye konuştu.

ANKARA Milliyet - 6 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.