Binali İpek

Binali İpek

İhanete açılan kapı: Asimilasyon Akademisi

A+A-

Aleviler, Ülkesinden binlerce kilometre uzakta, bir araya gelerek, yüzlerce yıl, belkide, binlerce yıllık zulüm ve baskıdan sonra, yine yaşadıkları acıların tekrarı olmasın, kendi irade ve bilinçleri ile bağımsız bir şekilde, İnançsal, kültürel değerleri ile buluşabilmek, kendisi olabilmek adına, örgütlendiler. Nispetten uzak bir Coğrafyanın rahatlığı, nispi demokratik sistemlerin sağladığı olanak, imkânlar, bu fırsatı yaratmıştı.

Ülkede, Diyanet, Devlet, Tarikat, Cemaat, Irkçısı, yozu, yobazı her türde baskı, oyun, iftira, zulüm ile milyonlarca Aleviyi yok sayarak, yada kendisine benzemesi için yapmadığını bırakmazken, Diasporada, gurbette, Kutsal Mekânlarına uzak, Coğrafyasında kopuk, insanımızın bu özgürlük hakkını gasp eden, bir çok yöntem geliştiriyor. Gri dedeler, den, bir çok derin operasyon ile kendi çizgisini hakim kılmak için, bir çok yöntem taktik deneniyor. Örgüt bilinci gelişmemiş, kafası karışmış, bir çok Alevi Canımızın, yanı sıra, kan ve soya dayanan, kutsal kimlik edebiyatı üzerinden insani zaafı gösteren herkesi, tuzağa çeken sinsi bir plan yürütülüyor. Bu sinsi planlar maalesef, ismi bilmi çağrıştıran, bilimle ilgisi olmayan "AA" Asimilasyon Akademisi Ocakzade diyerek, OCAK' TAN İsmini almış, DEDE, PİR, MÜRŞİD, REHBER Vasfı olmayan aşiret mensubu, kimi bulursa, kullanarak Molla eğitimi veriyor, ALEVİLERİN içerisinde, Diasporada, gurbette, elbette ülkeyede yansıyacak, ayrılık tohumları ekiyor. Toplumun içine ekilen bu ihanet, elbette sadice "AA" değildir.

Ülkeden gönderilen, yardımcı elemanlar, Çıkarları gereği şirketkeşmiş, Alevi inancını pazar alanı olarak kullanmak isteyen, bir çok kişilik, bu sistemin işletilmesine, katkıda bulunuyor. Alevilerin birliğini zayıflatan, giderek Aleviliği katleden, bu çalışmalar, Ülkede ciddi mesafe almış durumdadır. Eski 'Sosyalis"t"lerinde içinde bulunduğu ruhban sınıfı kurmak, Akademisyen soslu, etiketler kullanmak proje gereğidir. Elbette Alevilerin, yaşadığı bunca şeyden sonra, handikaplar, zorlanacağı sorunların olması, normal bir durumdur. Bu durumun, Alevi düşmanlarına belli fırsatlar yaratığıda gerçeğimizdir. Ama düşmanla, farkında olarak işbirliği geliştirenlerin, sayısının çok fazla olduğuna ihtimal vermek doğru olmaz, ama basit çıkarlar, zaaf, ünvan, toplumun nezdinde kutsanmak için tuzağa düşenler, elbette çoktur. Yanı sıra yapılan, maksatlı propaganda ilede ALİ'Lİ, ALİ' SİZ gibi yönteminde, ihanete ciddi katı sunduğu gerçeğide yadsınamaz gerçektir. YOL birdir..!!!

Yönetemlerin, zaman, dilimi coğrafi, sosyal, kültürel, nedenlerin farklılığı YOL değildir. Alevilerin tarihsel olarak uğradığı, katliam kıyımlar, gerekçe olarak, Alevilerin, Kıyımına fetva çıkaranlarca yapılan, tanımlamaların, yanı sıra öğreti, ritueli vb. bir çok veri, bizlere aslında Aleviliğin müstakil, kendine özgü bir inanç sistemi olduğu, yaşam biçiminin olduğu gün gibi aşikardır. Alevilerin yapısal dokusu, insan merkezli yapısı, bütün sorunlarını kendi içinde çözebilecek, kapasitededir. Ama dış müdahale, maksatlı saptırmak, bitirmek istiyen egemen mantık, bunu önlemektedir. Sürekli derinleştirilen müdahale yöntemlerinden, sadice Ülke değil, İran gibi profesyonel şiacıların, da tarihsel bağ kurarak Ali ve Ehlibeyt üzerine inancımızı bitirmek istedikleride ortadadır.

KERBELA, Necef, Kum kenti, gibi Şii merkezlere çekilen, Umreye gönderilen Kişilerin, bir çoğu ile sağlanan ilişkiler, her türlü durumu açıklamayada delil durumdadır. Alevi, Bektaşi, Kızılbaş Toplumunun, bu tuzaklara uyanık olması, örgütlenmenin en temel, ödevi ve öğesidir. YOL, U, Yol'suza uğratanın Mensub olduğu aile, aşiret, Ocak, ünvan onu aklayamaz, kurtaramaz..! gerçeğinden hareket etmemiz elzemdir. Alevi hareketinde, ayan beyan faaliyetleri ile asimilasyoncularla ilişkide olanlar, bir çok grif ilişkiler ağında hizmet verenler, eğer önlemler geliştirilmez ise, ciddi hasarlara, çürümeye, giderek marjinal, sesi soluğu duyulmayan etkisiz sonuçlara bizleri götüreceğini görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Devletlerin, büyük imkan olanakların, etkili propaganda gücünü, yalanı, her türden kılıkla, karşımıza çıkacağını, çıktığını gören, basiretli kadroların, güçlerini bölebilecek, davranışlardan, bir an önce arınması, etkinliğini, yansıtması gerekmektedir. Her gün, başka isimler altında bölünme, bizleri etkisizleştirecek, anlama, algılama yeteneğimizi tüketecektir.!

Maksadını bildiğimiz, "AA" vb. yapıların örgütsel alanlarımızın dışına itilmesi bitmelerinin, başlangıcı olacaktır. Samimi YOL evlatları, her türlü sorunu çözebilecek ışığa, sahiptirler. Hak, Muhammed, Ali diyerek, kıblesini egemenlere dönenlerin insandan, YOL, dan Bilimden, gerçeklerden kaçanların varacağı menzil, kutsalı, Humeyni, nin mezarıdır. FETO ile İranlı mollalarla, yoldaş olanların, CEM Evlerini, zalime açanların, inancımızın sofrasına zehir taşıyanların, Belden gelmeleri, YOL' daki ihanetlerini, aklamaya yetmez..!! Yüreği mazlumdan, iyiden, güzelden, haklıdan, yana olan, İnsanlığın evrensel değerleri ile buluşan, Cümle Canları, birliğine , dirliğine, gerçekler demine Aşk ile...

14.10.2019
Binali İpek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.