Deniz Çamur

Deniz Çamur

İzzettin Doğan rantı!

A+A-

Onyıllardır Doğan ve ailesini hedef alarak biryerlere tırmananların bugün İzzettin Doğan duruşuna nal toplattığını gözlemliyoruz.

İzzettin Doğan'ın durdugu yerden gocunmadığı, statükoyla, statükoyu ele geçirmeye çalışanlarla ve statükoya oynayan tüm 'milli' grup, çevre, kişi ve cemaatlerle görüşmeler yaptığı, bunuda gizleme ihtiyacı duymadığını biliyoruz.

izzettin-dogan-feto.jpg

Bu durumu onyıllardır anti-propaganda malzemesi olarak kullanan, bunu yaparkende laik-bilimsel-ilerici-devrimci kavramlarla altını doldurmaya çalışanların bugün Alevileri İran Caferiliğini esas alan bir kanala aktarmaya çalıştığını gözlemliyoruz.

Daha net bir tanımlamayla şu tesbiti yapabiliriz:
Ulusalcı-Kemalist İzzettin Doğan'ın karşısında konumlanan ve devleti karşısına alan güruh bugün Alevileri İslamın özüyüz söylemleriyle Caferilik kanalına sürüklüyorlar.

Yol TV'nin dolayısıyla Alevilerin parasını yediği için kapı önüne konulduğu ileri sürülen bir şahsiyetin bugün kaleme aldığı bir yazıyla Derviş Tur, Hasan Kılavuz ve Müslim Kaya'ya sahip çıkarken İzzettin Doğan'a üvey Dede muamelesi çekmesinin nedeni işte tam bu ayrışmanın kodlamasıdır.

İzzettin Doğan'ı ve Doğan ailesini taşlarken diğer tarafta Doğan ailesine nal toplatanlara sahip çıkmakta ne oluyor?

Doğru ya, İzzettin Doğan'a TUKAKA demek sizlerin ekmek kapısı olmuş!

Nasıl Avusturyadaki minyatür Derviş Tur'ları taşlarken onların söylemleriyle birebir örtüşen tüm dini söylem ve tezlere sahip çıkıyorsanız bugünde ''vur İzzettine kap pastayı'' filmini ''ALEVİLER DİKKAT'' adlı makalesiyle kodlayan sanat yönetmeni şahsiyetin özeniyle sahneliyorsunuz.

necati-sahin.jpg

İzzettin Doğan ailesini onyıllardır hedef alan ama bugünlerde Derviş Tur, Hasan Kılavuz ve Müslim Kaya'ya sahip çıkanların hassasiyetlerinin kendilerini varetmek ve pastadan pay kapmak olduğu ortadadır. Suya sabuna dokunmadan orta yolu tutturarak rant yiyenlerin omurgalı bir duruş sergileyemeceklerini gayet iyi biliyoruz.

Necati Şahin gibi ortaya karışık servis yapanlara bir serviste biz yapalım ve sırtından rant yedikleri Hamza Kurnaz dedesi bu son süreçle ilgili Müslim Kaya bey hakkında ne demiş okuyalım:

hamza-kurnaz.jpg

....

Pekala bizler nerede duruyoruz?

Derviş Tur'dan tutunda İzzettin Doğan'a kadar bilimum gerici, kan kutsayıcı, statükocu, anti-laik, anti-bilimsel tez, birey, kurum ve benzeri ne varsa hepsinin hep ve hala karşısında alternatif olarak konumlandık.

Bilimselliği esas alıyoruz.

Bireylerin değil toplumun çıkarını ön planda tutuyoruz.

Bu toplumu karnını doyurmak hesabıyla kullananlarla bir hesabımız var.

Tek kutsalımız can, vicdan ve hakikattır.

Kimse sırtını biryerlere yaslayarak ve tribünlere oynayarak kendini güvende hissetmesin, soytarısıyla uyraşmamak için kralı tokatlayacak güçe ve kararlılığa sahibiz.

Deniz Çamur
03.10.2019

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.