İhraç edilen dedeler ABF inanç kuruluna seslendiler!

İhraç edilen dedeler ABF inanç kuruluna seslendiler!

Efe Engin ve Kazım Açıktepe Dede, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin Şubesi İnanç Kurulundan Alevi inanç öğretilerine ve kurum tüzüğüne aykırı olarak ihraç edildikleri gerekçesiyle inanç kurulu toplantısında dara durmayı talep ettiler.

A+A-

Kureyşan ocağı dedeleri Efe Engin ve Kazım Açıktepe AKD Mersin cemevi üyeleriyle beraber yaşanan keyfi ihraçlara karşı Mersin Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından hak arayışlarına devam ediyorlar. Engin ve Açıktepe yayınladıkları açıklamada ABF inanç kurulunda dara durma taleplerini şu ifadelerle dile getirdiler:

Kıymetli Analar, Dedeler, Babalar Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin Şubesi İnanç Kurulunda 5 yıla yakın görev yapmaktayken 2018 Temmuz aydan itibaren sebep belirtilmeksizin inanç kurul toplantılarına katılmamız ve hizmet vermemiz engellendi. Yıllardır hak ve hakikat yoluna hizmet veren 3 dedenin inanç kurulunda dara durma ve müşkülü çözme isteği iletilmesine rağmen sessiz kalındı. 16 nisan 2019 tarihinde yönetim kurulu kararıyla ihraç edildiğimiz tebliğ edildi. Haksızlığa karşı ses olacağınız inancıyla Erzincan'da 1-2 haziranda yapılacak ABF İnanç Kurulu toplantısında dara durup bu müşgülün çözülmesini talep ediyoruz. 

Aşk ile.

EFE ENGİN - KAZIM AÇIKTEPE (KUREYŞAN OCAĞI EVLATLARI)

addtext_com_mdkynzi4mjq3mjq.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum